Tesla kripto varlıklarını elinde tutmaya devam ediyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Tesla kripto varlıklarını elinde tutmaya devam ediyor
Doviz.com
20.10.2022 17:16

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, kripto varlıklarını elinde tutmaya devam ettiğini gösteren üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı.

Açıklanan bilançoya göre Tesla, üçüncü çeyrek itibarıyla 218 milyon dolar değerinde kripto para tutmaya devam etti.

Bitcoin fiyatı, uzun bir süredir 20.000 dolar seviyesinde seyrettiği için Tesla, varlıklarının değerinde herhangi bir değer kaybı yaşamadı.

Açıklanan verilerle Tesla, halka açık şirketler arasında en büyük kripto varlığa sahip şirketlerden biri olmaya devam etti.

Toplam varlıklar açısından Tesla, yalnızca Galaxy Digital ve MicroStrategy'nin arkasında kaldı.

Tesla’nın, temmuz ayında açıkladığı ikinci çeyrek bilançosunda ise, şirketin o dönem değeri 936 milyon dolar olan kripto varlıklarının %75’ini sattığı görülmüştü. Böylelikle Tesla’nın bilançosunda, haziran ayı sonu itibarıyla 222 milyon dolar değerinde kripto varlığa sahip olduğu görüldü.

Elon Musk'a göre, kripto varlıkları satma kararı, Çin'deki Covid-19 vakalarının ne zaman sona ereceği belli olmadığı için nakit pozisyonunu artırmak amacıyla yapılan önemli bir gereklilikti.

Analistler ise, bu rakamın yalnızca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuru yapıldığındaki Tesla'nın kripto varlıklarının değerini temsil ettiğini belirtti. Dijital varlıkların gerçek değerinin önemli ölçüde daha yüksek veya daha düşük olabileceği vurgulandı.

Eylül ayında sızdırılan yazışmalar ise, dünyanın en zengin adamı Elon Musk'ın, Block Inc. şirketinden Jack Dorsey ve FTX'ten Sam Bankman-Fried dahil olmak üzere çeşitli girişimcilerle, Twitter’ın satın alınmasıyla ilgili görüştüğünü göstermişti.

Ortaya atılan iddialardan biri, Musk'ın tercih ettiği kripto para birimi Dogecoin'in bir ödeme seçeneği olarak kullanılmasıydı.

REKLAMI KAPAT X