Tether CTO’su, ABD’nin temerrüt riskinin kripto paralara yönelik etkisini değerlendirdi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Tether CTO’su, ABD’nin temerrüt riskinin kripto paralara yönelik etkisini değerlendirdi
Doviz.com
26.05.2023 12:42

Tether CTO’su Paolo Ardoino, ABD’nin potansiyel temerrüdü ve bunun kripto para piyasası üzerindeki etkisi hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Ardoino, ABD’nin borç yükümlülüklerinde temerrüde düşeceğini düşünmediğini belirttiğini, zira bunun ABD ekonomisi ve küresel finans sistemi için felaket olacağını söyledi.

Buna  göre Ardoino ayrıca ABD’nin borç limiti ve FED’in para politikasına ilişkin belirsizliğin başta Tether olmak üzere stablecoin’lere olan talebi ne şekilde etkilediğini de şu sözlerle açıkladı:

“Genel olarak, Tether’in piyasa değerinin artmasına rağmen, tüm stablecoin piyasasının toplamda tüm zamanların en yüksek seviyesinden %23 düştüğünü görüyorsunuz çünkü sonuçta insanlar dolarlarının üzerinde oturup faiz kazanmayı tercih ediyor ve bu da bu likiditeyi kripto piyasalarına yeniden yatırmak için daha az alan, daha az likidite bırakıyor.”

ABD enflasyon rakamlarının düşmesi ve Fed’in faiz oranlarını yükseltmeyi durdurması halinde, sadece kripto piyasasının değil, genel olarak piyasaların iyileşmeye başlayacağını da belirteren Ardoino, finans sektörü ve kriptografi alanında derin deneyime sahip tanınmış bir full-stack yazılımcı olarak tanınıyor.

Ardoino ayrıca Bitcoin’i 2012 yılında keşfetmiş ve iki yıl sonra Bitfinex’e katılmış bir isim. Şu anda ise hem Bitfinex hem de Tether’in CTO’su olarak görev alıyor.

REKLAMI KAPAT X