Tether’den Türk yetkililere bor madenlerini temsil edecek token önerisi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Tether’den Türk yetkililere bor madenlerini temsil edecek token önerisi
Doviz.com
24.10.2024 16:08

Kripto varlık piyasasında stablecoin ihraççısı olarak faaliyet gösteren Tether Holdings, bor kaynaklarına dayalı dijital token’lar oluşturmak üzere Türkiye'de görüşmelere başladı.

Tether Holdings Ltd. Türkiye’yi zengin bor kaynaklarını dijital varlıklarda kullanmak için ikna etmeye çalışıyor.

Bloomberg'in aktardığı habere göre  Tether’in görüştüğü kişiler arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Eti Maden Genel Müdürü Yalçın Aydın da bulunuyor.

İlgili habere göre stablecoin ihraççısı Tether, hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde borat minerallerini temsil eden dijital token’lar oluşturmak için blockchain teknolojisini kullanma önerisinde bulundu.

Yetkililer, görüşmelerde ayrıca İstanbul Finans Merkezi’nde bir dijital varlık borsası fikrini de gündeme getirdi.

Bloomberg'e konuşan bir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilisi, Tether ile görüşmelerin henüz erken bir aşamada olduğunu söylerken, bir başka Türk yetkili önerinin şu an için uygulanabilecek bir proje olmadığını belirtti.

Eti Maden’in verilerine göre dünya bor rezervinin yaklaşık yüzde 70’inden fazlası Türkiye’de bulunuyor. Bor ürünleri çoğunlukla seramik, deterjan, gübre ve cam üretiminde kullanılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise Eti Maden Bigadiç işletmesi bünyesinde faaliyet yürütecek granül bor üretim tesisi açılışındaki konuşmasında, Türkiye’nin 2024 yıl sonu itibarıyla 2,5 milyon tonluk bor satışı karşılığında 1,3 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediğini söylemişti.

Etiketler: tether bor madeni
REKLAMI KAPAT X