Twitter'ın kripto cüzdan prototipi üzerinde çalıştığı iddia edildi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Twitter'ın kripto cüzdan prototipi üzerinde çalıştığı iddia edildi
Doviz.com
25.10.2022 14:15

Twitter'ın kripto para yatırma ve çekme işlemlerini desteklemek için kendi bünyesinde bir cüzdan prototipi üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Mühendis Jane Manchun Wong, haberi Twitter'da duyurarak kamuoyuna açıkladı.

Wong yaptığı açıklamada, “Twitter kripto para yatırma ve çekme işlemlerini destekleyen bir cüzdan prototipi üzerinde çalışıyor.” dedi.

Ancak Twitter'dan kripto cüzdan projesine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Twitter daha önce, kullanıcıların Twitter profillerine ödeme hizmetleri bağlantısı ekleyerek, yeni bir özelliği kullanıma sunmuştu.

Yeni özellikle, kullanıcıların üçüncü taraf bir cüzdanı ya da kripto cüzdanları, kullanıcıların hesaplarına bağlamalarına olanak tanınmıştı.

Böylelikle, kullanıcıların bu cüzdanlar aracılığıyla, takip ettikleri kişilere destek vermelerine de imkan tanınmış oldu.

Özellikle, kullanıcıların bu hizmeti kullanabilmeleri için kendi cüzdanlarını ve adreslerini oluşturmaları gerekiyordu. Bitcoin ise bu işlevle uyumlu olmasına rağmen, Twitter bu işlevi NFT'leri ve Ethereum adreslerini de içerecek şekilde genişletti.

Platform, bu yılın başlarında ‘Twitter Blue’ isimli ücretli abonelik hizmetinin bir parçası olarak NFT profil resmi özelliğini de kullanıma sundu. Fakat bu özellik, sınırlı bir başarı elde edebildi.

İddialara göre, platforma Twitter’ın sunduğu bir kripto cüzdan dahil edilerek, herhangi bir üçüncü taraf hizmetine olan ihtiyacın ortadan kaldırılması planlanıyor. Böylelikle sosyal medya sitesinin, Elon Musk'ın istediği "her şey uygulaması" konseptine yaklaşması hedefleniyor.

Son duyuru ise, Twitter'ın geçtiğimiz salı günü beta uygulamasını başlatan merkezi olmayan sosyal medya platformu BlueSky'ın lansmanıyla gelmişti. BlueSky'nin CEO'su Jay Graber, platformun kripto özelliklerine sahip olmayacağının altını çizmişti. Ancak cüzdan özelliğinin, Twitter'ı potansiyel olarak bir Web3 platformuna dönüştüreceğini belirtmişti.

REKLAMI KAPAT X