Twitter yatırımcıları, manipülasyon iddiasıyla Elon Musk ve Twitter'a dava açtı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Twitter yatırımcıları, manipülasyon iddiasıyla Elon Musk ve Twitter'a dava açtı
Doviz.com
02.06.2022 16:11

Twitter hissedarları, milyarderin sosyal medya platformu için yaptığı 44 milyar dolarlık (40 milyar Euro) devralma teklifinde şirketin hisse senedi fiyatını aşağı yönlü manipüle ettiğini iddia ettikleri için Elon Musk ve Twitter'ın kendisine dava açıyor.

Yatırımcılar, Tesla CEO'sunun 14 Mart'a kadar Twitter'ın yüzde 5'inden fazlasını satın aldığını açıklamayarak 156 milyon dolar tasarruf ettiğini söyledi.

Ayrıca, şirketten tazminat talep etmemelerine rağmen şirketin Musk'ın davranışını soruşturma yükümlülüğü olduğunu savunarak Twitter'ı davalı olarak adlandırdılar.

Yatırımcılar, Musk'ın bundan sonra hisse almaya devam ettiğini ve Çarşamba günü San Francisco federal mahkemesinde açılan davaya göre, Nisan ayı başlarında şirketin yüzde 9,2'sine sahip olduğunu açıkladığını söyledi.

Virginia'da ikamet eden William Heresniak liderliğindeki yatırımcılar, "Twitter'daki hissesini açıklamasını geciktirerek, Musk piyasa manipülasyonuna girişti ve Twitter hisselerini yapay olarak düşük bir fiyata satın aldı" dedi.

Ne Musk ne de avukatı yorum taleplerine hemen yanıt vermedi. Twitter yorum yapmaktan kaçındı.

Tesla'nın hisseleri, Nisan ayı başlarında 1.000 doların üzerindeyken Perşembe öğleden sonra yaklaşık 713 dolardan işlem görüyordu.

Wall Street Journal'ın bu ayın başlarında bildirdiğine göre, Musk'ın hissesini açıklama zamanlamasının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından bir soruşturmayı tetiklediğini bildirdi.

SEC, bir şirkette yüzde 5'i aşan bir hisse satın alan herhangi bir yatırımcının, eşiği geçtikten sonraki 10 gün içinde varlıklarını açıklamasını şart koşuyor.

Yatırımcılar ayrıca, Musk'ın satın alımın "geçici olarak askıya alındığını" belirten 13 Mayıs tweet'i de dahil olmak üzere şirkete yönelik kamuoyu eleştirisinin, hisse fiyatlarının daha fazla düşüşü anlamına geldiğini söyledi. 

Musk, Çarşamba günü Twitter için teklifini finanse etmek için ek 6.25 milyar dolarlık öz sermaye finansmanı sözü verdi, bu da anlaşmayı tamamlamak için hala çalıştığının bir işareti olarak algılandı.

REKLAMI KAPAT X