USTC ve LUNC, Terra ağındaki gelişmelerin ardından sert yükseldi

Okuma Süresi: 2 Dakika
USTC ve LUNC, Terra ağındaki gelişmelerin ardından sert yükseldi
Doviz.com
27.11.2023 16:01

USTC ve LUNC, Blockchain ağı için önemli bir kuruluş olan Terra Classic Labs’ın (TCL) stratejik bir yatırım hamlesi ile ağda oylanan yeni bir gelir sağlayıcı model gelişmesi sonrasında hızla yükseldi.

Terra Classic USD (USTC), son 24 saat içinde %256 değer artışıyla 0,066 dolara kadar yükseldi. Kripto paranın ayrıca haftalık değer artışı şu an %400’e ulaştı.

LUNC ise USTC baz alınarak bakıldığında daha mütevazı bir artış kaydederken dünden bu yana %41 oranında yükselişle 0,00011 dolar bandına ulaştı.

Bu hızlı yükseliş, Terra Classic ekosistemine katkıda bulunanları ödüllendirmeyi amaçlayan FeeShare modülünün oylanması ve Terra Classic Labs’ın ağın merkezsiz borsaları Astroport ve Ura’da Bitcoin ve Ethereum gibi varlıkların likiditesine destek olacak 15 milyon dolarlık yatırıma bağlandı. Diğer yandan hızlı talep artışının Terra kurucusu Do Kwon’un ABD ya da Güney Kore’ye iadesinin onaylaması gelişmesinin ardından gelmesi de dikkat çekici.

Terra Classic ekosistemindeki varlıkların yükselişini tetikleyen gelişmelerden biri olan FeeShare modülü, Blockchain ağındaki işlem ücretlerinin bir kısmının Terra ağına katkıda bulunan ekipleri ödüllendirmek için kullanılması amacını taşıyor. Oylamaya sunulan yeni uygulamada ağın işlem ücretlerinin yarısının sözleşme sahiplerine dağıtılması ve kalan yarısının ise Luna Classic ağındaki stake işlemlerine ayrılması planlanıyor.

Do Kwon’un iadesinin kabulü sonrası yargılama süreci başlayacak

İki ayrı Terra ekosistemini de yakından ilgilendiren diğer bir olay ise Karadağ’da yakalandıktan sonra geçtiğimiz hafta iadesi onaylanan Do Kwon’un önümüzdeki aylarda başlayacak olan davası. Şu an Karadağ Adalet Bakanlığı’nın Kwon’u ABD’ye mi yoksa Güney Kore’ye iade edeceği belirsizliğini koruyor.

Her iki durumda da Do Kwon, Terraform Labs’ın çöküşünden sorumlu isim olarak binlerce kişiyi zarara uğratmaktan menkul kıymet dolandırıcılığına kadar ağır şekilde yargılanacak. Terra ekosisteminin önümüzdeki aylarda görülecek bu dava sürecinden nasıl etkileneceği ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABER Terra kurucusu Do Know hapis cezası aldı Terraform Labs'ın kurucu ortağı Do Kwon, Karadağ'da sahte pasaport kullandığı için mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı.
Etiketler: USTC LUNC
REKLAMI KAPAT X