Visa'dan ödemeler sistemi için yeni hamle

Okuma Süresi: 2 Dakika
Visa'dan ödemeler sistemi için yeni hamle
Doviz.com
20.12.2022 15:51

Visa, kripto sektörünün gelişimine aktif olarak katkıda bulunmak amacıyla otomatik ödeme hizmetlerinin Ethereum ağının kullanarak gerçekleştirilmesi üzerine çalışıyor.

Küresel ödeme devi Visa, bu hafta yayımladığı makalede faaliyetlerinde kripto varlıkların daha fazla kullanılabileceğine yönelik bazı olasılıklardan bahsetti. 

Bu yılın başlarında düzenlenen şirket içi bir hackathon ile ortaya çıkan makale, Ethereum ağının nasıl verimli bir şekilde kullanılabileceği ve otomatik ödemelere entegre edilebileceği üzerinde durdu.

Bu makaleye göre Visa, şu an kullanıcıların kripto para kullanarak elektrik, telefon gibi faturaları otomatik şekilde ödeyebilmelerine imkan tanıyacak bir teknoloji üzerinde çalışıyor. 

Böyle bir özellik henüz Ethereum ana ağında mümkün değilken; Visa, Ethereum kullanıcı hesaplarının akıllı sözleşmeler gibi çalışmasına ve önceden planlanmış yürütme işlevlerine sahip olmasına olanak tanıyacak "Hesap Soyutlama" adlı bir öneriyle bunu sağlamayı hedefliyor.

Kripto otomatik ödemelerinin bankacılık ve ödemeler sistemi üzerinde yüksek bir etkisi olmasa da, Visa'nın bu hamlesiyle ödemeler sisteminde uzun vadeli bir başarı yakalamaya çalıştığı ve kripto alanında aktif bir oyuncu olmayı planladığı görüldü.

Visa'nın CBDC ve Protokoller Başkanı Catherine Gu, verdiği bir demeçte, "Kripto ekosisteminde meydana gelen teknik gelişmelere aktif olarak katkıda bulunma fırsatına sahip olmak istiyoruz. Bunu yapmanın en iyi yolu ise yaparak öğrenmektir.” dedi.

İlk olarak hükümetler tarafından desteklenen dijital para birimlerinin potansiyelini araştırmak için kurulan Gu'nun grubu, şu anda aktif olarak başka hangi blok zinciri teknolojilerinin ödemeler dünyasını yeniden şekillendirmeye hazır olduğunu ve bunların ne kadar sürede benimsenebileceğini araştırıyor. Gu'ya göre ise o gün pek yakın görünmüyor.

Gu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu teknoloji şu anda çok yeni, ancak yolun ilerleyen kısımlarında bir şeyler olabilir." dedi.

Ödemeler için önemli olan güvenlik ve ölçeklenebilirlik gibi temel konularda çok fazla araştırma yapılması gerektiğini de söyleyen Gu, “Aslında Web3 altyapıları ve blok zinciri protokolleri konusunda daha derine inilmesini önemsiyorum. Ödemeler için bu teknolojilerin gerçekten önemli olacağını düşünüyorum.” dedi.

REKLAMI KAPAT X