Visa ve Mastercard Kripto Para İşlemlerinden İlave Ücret Alacaklarını Açıkladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Visa ve Mastercard Kripto Para İşlemlerinden İlave Ücret Alacaklarını Açıkladı
Doviz.com
06.02.2018 14:31

Visa ve Mastercard, kredi kartıyla  kripto para satın alma işlemlerinde değişiklik yaptıklarını duyurdu. Yatırımcılar kripto para borsalarından dijital para satın alırken genellikle kredi kartı veya nakit kartı kullanıyor.   Dijital para alışverişlerinde daha önce  %4 işlem ücreti alınırken, yeni uygulamaya göre %4 işlem ücretine ilave olarak %5 kredi kartı ücreti tahsil edilecek. 

Kredi kartı şirketleri, kredi kartıyla bitcoin ve diğer tüm kripto para alışverişlerinin artık nakit çekim işlemi kategorisinde değerlendirileceği, dolayısıyla  “nakit çekim ücretine” tabi olacaklarını, ayrıca, nakit çekim ücretlerine ilave olarak alışveriş tarihten itibaren de toplam ödeme tutarına faiz uygulanacağını  belirttiler.

Kredi kartı ile kripto para satın almak isteyen yatırımcılar bundan böyle toplam tutarın %10’u (yıllık bazda) kadar ilave nakit çekim faizi ödeyecekler.   Kripto para borsalarından, banka hesabı,  havale vs aracılığıyla da dijital para satın alınabiliyor ancak bu yöntemlerle çok volatil bir piyasada yeterince hızlı işlem yapılamayacağı için yatırımcılar tarafından tercih edilmiyor.   

Coinbase yatırımcılara gönderdiği  toplu e-posta ile ödeme ücretlerindeki söz konusu değişiklikleri bildirdi.    E-postada “bir çok büyük kredi kartı kuruluşunun dijital para satın alımında kullanılan MCC kodunu değiştirdiği,  ” ifadesi yer aldı.

 

REKLAMI KAPAT X