Yeraltı madenciliği sayesinde Çin'de Bitcoin üretimi yeniden yükseldi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Yeraltı madenciliği sayesinde Çin'de Bitcoin üretimi yeniden yükseldi
Doviz.com
18.05.2022 13:47

Çin'in küresel Bitcoin madencilik kapasitesindeki payı, yetkililerin kripto para birimleri üzerinde yeni bir baskı başlatmasının ardından Temmuz ayında sıfıra düştü. Ancak o zamandan beri ülkede madencilerin Pekin'in yasağını aşmaya özen göstermesiyle birlikte birkaç yeraltı madenciliği operasyonu ortaya çıktı.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi'nden yapılan yeni araştırma, Çin Bitcoin madenciliği faaliyetinin hızla toparlandığını gösteriyor. Bitcoin madencileri, Pekin'in uygulamayı yasaklamasına rağmen Çin'de pes etmiyor.

Çin, bir zamanlar dünyanın en büyük kripto madenciliği merkeziydi ve bitcoin ağının toplam "karma hızının" - veya işlem gücünün - %65 ila %75'ini oluşturuyordu.

Ancak Cambridge Üniversitesi verilerine göre, yetkililerin kripto para birimleri üzerinde yeni bir baskı başlatmasının ardından ülkenin küresel bitcoin madencilik kapasitesindeki payı Temmuz ve Ağustos 2021'de sıfıra düştü.

Çin'in attığı adımlar arasında, kripto madenciliğini ortadan kaldırmak vardı. Bu, birkaç madencinin Çin sınırındaki ABD ve Kazakistan da dahil olmak üzere diğer ülkelere kaçmasına neden oldu.

Ancak, CNBC'nin daha önce bildirdiği gibi, madencilerin Pekin'in yasağını aşmaya özen göstermesiyle birlikte Çin'de birkaç yeraltı madenciliği operasyonu ortaya çıktı.

Şimdi, Cambridge Alternatif Finans Merkezi'nden yeni araştırma, Çin bitcoin madenciliği faaliyetinin hızla toparlandığını gösteriyor. Cambridge araştırmacılarının verilerine göre, Eylül 2021'e kadar Çin, toplam bitcoin madenciliği pazarının %22'sinden biraz fazlasını oluşturuyordu.

Çin şu anda küresel BTC hash oranının yaklaşık %21.1'ine katkıda bulunuyor. ABD %34,7 ile ilk sırada yer alıyor ve Kazakistan %13,2 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Bitcoin madenciliği nedir?

Geleneksel para birimlerinin aksine, kripto para birimleri merkezi değildir. Bu, işlemlerin işlenmesi ve yeni para birimlerinin basılması işinin, bankalar ve diğer aracılar yerine dağıtılmış bir bilgisayar ağı tarafından gerçekleştirildiği anlamına gelir.

Bir bitcoin ödemesini kolaylaştırmak için sözde madencilerin işlemin geçerli olduğunu kabul etmesi gerekir. Bu süreç, blok zinciri olarak bilinen ağa giderek daha fazla madenci katıldıkça zorluğu artan bir bulmacayı çözmek için karmaşık hesaplamalar yapmayı gerektirir.

REKLAMI KAPAT X