Yerel seçimlerin kazananı IMARO coin oldu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Yerel seçimlerin kazananı IMARO coin oldu
Doviz.com
02.04.2024 14:41

Türkiye’deki yerel seçimlerden esinlenilerek piyasaya sürülen IMARO isimli bir meme coin, birkaç gün içerisinde 25 kat değerlendi. Peki, neden böyle bir coin tasarlandı? İşte detaylar..

Kripto para piyasalarında son dönemlerde önemli bir meme coin furyası yaşanıyor. Özellikle Solana ağında inşa edilen meme coin'ler, piyasaların odağında yer alıyor.

Bu furyanın ortasında Türkiye'deki yerel seçimlerden esinlenerek oluşturulan IMARO isimli bir meme coin ise kısa sürede milyon dolarlık bir hacme ulaştı.

Bir sokak röportajında yapılan yanlış telaffuz ile ortaya çıkan ve yüz binlerce tweet atılan “IMARO”, Ekrem İmamoğlu’nun seçimleri kazanmasının ardından solana ağında meme token olarak çıkartıldı.

IMARO'yu kim piyasaya sürdü?

IMARO'nun arkasında ise Metin Redjepi ve ekibi bulunuyor.

Webtekno’nun aktardığına göre 2017 yılında piyasaya sürülen ve dünyanın ilk blockchain tabanlı canlı yayın platformu olan DLive'ın kurucusu olan Redjepi, bu meme coin'i piyasaya sürerken Türkiye'deki seçim sürecinde oluşan doğal "hype"tan faydalanmak istedi.

Seçim sonrasında çok kısa sürede 25x yapan token ise 100.000 doların üzerinde işlem hacmine ulaşarak çok sayıda kullanıcının gündemine girmeyi başardı.

Yatırım yaparken dikkat edilmeli

Kripto para piyasaları, dönem dönem belirli kategorilerde ciddi yükselişlere ev sahipliği yapsa da, pek çok riski bünyesinde barındırıyor.

Bu sebeple yatırımcılar, özellikle meme coin gibi arkasında bir proje olmayan coinlere yatırım yapmanın fazlasıyla riskli olduğunu ve paralarının tamamını kaybedebileceğini unutmamalılar. 

İLGİLİ HABER Bitcoin’de sert düşüş: Takip edilecek kritik seviyeler Yüksek volatilite yaşayan lider kripto para birimi Bitcoin, dün işlem gördüğü 71 bin doların ardından yeni günde sert bir düşüş yaşayarak 66 bin dolara kadar geriledi. Peki, uzmanlar kripto piyasasında takip edilmesi gereken seviyelere ilişkin ne söyledi?
REKLAMI KAPAT X