Borsa İstanbul'dan üç hisse için yeni tedbir kararı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsa İstanbul'dan üç hisse için yeni tedbir kararı
Doviz.com
08 Ağustos 2026 08:46

Borsa İstanbul üç hisse üzerinde yeni tedbirler uygulanacağını duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yapılan açıklamada Işıklar Enerji, CW Enerji ve Hedef Holding paylarına yönelik kısıtlamalar 10 Ağustos tarihinde devreye girecek.

Borsa İstanbul, piyasalarda gerçekleşen işlemler nedeniyle Işıklar Enerji ve Yapı Holding (IEYHO), CW Enerji (CWENE) ve Hedef Holding (HEDEF) paylarına yönelik yeni tedbirler uygulanacağını açıkladı. Borsa İstanbul'un 7 Ağustos 2026 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamalara göre, söz konusu hisselerde farklı kapsamda işlem kısıtlamaları devreye alınacak.

Işıklar enerji paylarına yönelik ek kısıtlamalar

Borsa İstanbul Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin ilgili maddeleri kapsamında, Tedbir Yönetim Sistemi üzerinden alınan karar doğrultusunda Işıklar Enerji ve Yapı Holding (IEYHO) paylarında mevcut açığa satış yasağına ek tedbirler getirildi. IEYHO paylarında 10 Ağustos 2026'dan itibaren 1 ay süreyle kredili işlem yasağı ve brüt takas uygulanacak. Tedbirlerin son uygulanma tarihi 9 Eylül 2026 olarak belirlendi.

Volatilite bazlı tedbir sistemi kararları

CW Enerji (CWENE) paylarında Sermaye Piyasası Kurulu kararı doğrultusunda devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında işlem kısıtlaması uygulanacak. CWENE payları, 10 Ağustos 2026 seans başından 9 Eylül 2026 seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. Hedef Holding (HEDEF) payları da aynı tarihler arasında açığa satış ve kredili işlemlere kapatılacak.

Tedbir uygulanacak hisseler ve uygulama tarihleri

Hisse Kodu Hisse Adı Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Uygulanacak Tedbirler
IEYHO Işıklar Enerji ve Yapı Holding 10 Ağustos 2026 9 Eylül 2026 Kredili işlem yasağı, Brüt takas
CWENE CW Enerji 10 Ağustos 2026 9 Eylül 2026 Açığa satış yasağı, Kredili işlem yasağı
HEDEF Hedef Holding 10 Ağustos 2026 9 Eylül 2026 Açığa satış yasağı, Kredili işlem yasağı

Borsa İstanbul'da üç hisse için yaklaşık 1 ay süreyle farklı kapsamda işlem tedbirleri uygulanmış olacak.