Karabük'te kaçak avcılara dronlu takip

Okuma Süresi: 1 Dakika
Karabük'te kaçak avcılara dronlu takip
Doviz.com
04.02.2026 11:30

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce, Karabük'te yasa dışı avcılık yaptığı tespit edilen 4 kişiye idari yaptırım uygulandı, 3 tüfeğe el konuldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekipleri, Karabük’te yürüttükleri denetimler sırasında yasa dışı avcılık yapan 4 kişiyi suçüstü yakaladı.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı ekiplerin dron desteğiyle gerçekleştirdiği koruma ve kontrol faaliyetleri sonucunda, kural ihlali yapan şahıslara idari yaptırım uygulandı.

Denetimlerde silahlara el konuldu

Genel müdürlüğün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, kaçak avcılıkla mücadelenin aralıksız sürdüğü vurgulandı.

Operasyonun detaylarına ilişkin paylaşılan bilgilerde, "Yasa dışı avcılık yaptığı tespit edilen 4 şahsa idari yaptırım uygulandı. Mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere 3 tüfeğe el konuldu. Doğayı ve yaban hayatını korumak için denetimlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bölgedeki yaban hayatının korunması amacıyla teknolojik imkanların kullanıldığı denetimlerin kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

REKLAMI KAPAT X