Önen Gıda halka arz için SPK'ya başvurdu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Önen Gıda halka arz için SPK'ya başvurdu
Doviz.com
24 Eylül 2026 09:13

Niyazi Önen Holding çatısı altında faaliyet gösteren Önen Gıda Sanayi A.Ş. halka arz süreci için Sermaye Piyasası Kurulu’na resmi başvurusunu gerçekleştirdi. Şirket tarafından hazırlanan taslak izahname 18 Eylül 2026 tarihinde kurulun onayına sunulurken, halka arzın liderliğini Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. üstlendi.

Dardanel Önentaş’ın ardından holding bünyesindeki ikinci büyük üretim gücü olan Önen Gıda, halka arza hazırlanıyor.

Mr. NO ve Sushida markalarını bünyesinde barındıran şirket; sandviç, suşi, hazır yemek ile dondurulmuş ve soğutulmuş su ürünleri segmentlerinde geniş bir yelpazede hizmet veriyor.

Üretim faaliyetlerini İstanbul Dudullu, Çanakkale Kepez ve Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan üç ayrı tesiste sürdüren kurum, yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlıyor.

Sanayi devleri arasındaki yeri ve satış ağı

İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2025 araştırmasında 462. sırada yer alan Önen Gıda, finansal ve üretim performansı ile sektördeki yerini tescilledi.

Yaygın bir dağıtım ağına sahip olan markanın ürünleri; zincir marketler, indirim marketleri ve akaryakıt istasyonlarındaki perakende noktaları başta olmak üzere pek çok farklı kanalda satışa sunuluyor.

Yorum yaz...
Yorumlar yükleniyor…