Tesla, 2017’de tanıttığı ikinci nesil Roadster için 1 Ekim’de yapılması planlanan etkinliği şiddetli hava koşulları nedeniyle 15 Ekim’e erteledi. Yıllardır beklenen model için bazı müşteriler 50 bin dolardan başlayan ön ödeme yapmıştı.
Tesla’nın otomotiv dünyasında yıllardır beklenen yeni nesil Roadster modeli bir kez daha takvime takıldı. Şirket, 1 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanan tanıtım etkinliğinin olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendiğini açıkladı.
Tesla daha sonra yeni tarihi de duyurdu. Buna göre Roadster etkinliği 15 Ekim’de gerçekleştirilecek.
Yeni tarih 15 Ekim
Tesla, etkinliğin ertelenme kararını hava koşullarını yakından takip ettikten sonra aldığını bildirdi.
Şirket, tahmin edilen şiddetli hava koşulları ve etkinliğin yalnızca açık havada gerçekleştirilebilecek olması nedeniyle programın yeniden planlandığını açıkladı.
Böylece 1 Ekim için hazırlanan tanıtım iki hafta ileriye, 15 Ekim’e taşındı.
Açık hava zorunluluğu ise Roadster etkinliğinin yalnızca klasik bir otomobil tanıtımından ibaret olmayacağı beklentisini güçlendiriyor.
2017’de tanıtıldı, teslimat 2020 için açıklanmıştı
Tesla o dönemde otomobilin teslimatlarına 2020 yılında başlamayı planladığını duyurdu. Ancak proje sonraki yıllarda defalarca ertelendi.
Aradan yaklaşık dokuz yıl geçmesine rağmen ikinci nesil Roadster hâlâ seri üretim aşamasına ulaşmış değil.
Elon Musk eylül ayında yaptığı açıklamada yeni Roadster’ın 1 Ekim’de tanıtılacağını duyurmuş, Tesla da sosyal medya hesabından bu tarihi doğrulamıştı. Son erteleme ile birlikte modelin uzun tanıtım takvimine bir değişiklik daha eklendi.