Meta geniş çaplı bir işten çıkarma yapmaya hazırlanıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Meta geniş çaplı bir işten çıkarma yapmaya hazırlanıyor
Doviz.com
07.11.2022 16:27

Facebook, Instagram ve WhatsApp‘ın çatı şirketi Meta'nın, son çeyrek bilançosu sonrasında geniş çaplı bir işten çıkarma yapmaya hazırlandığı iddia edildi.

Elon Musk tarafında satın alındıktan sonra çalışanlarının önemli bir kısmıyla yollarını ayırmayı planlayan Twitter'ın ardından bir işten çıkarma haberi de Meta'dan geldi. 

Wall Street Journal'ın haberine göre Meta, çarşamba gününden itibaren geniş çaplı bir işten çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Haberde, işten çıkarmaların binlerce çalışanı etkilemesi beklendiği belirtildi.

Ayrıca bu hamlenin gerçekleşmesi durumunda, Meta'nın tarihindeki ilk büyük personel azaltımı olacağı vurgulandı.

Eylül ayı sonunda şirket 87.000'den fazla çalışanı olduğunu bildirmişti.

Meta yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmayı reddederken, Zuckerberg daha önce işten çıkarmalarla ilgili, "2023'te yatırımlarımızı belirlediğimiz yüksek öncelikli büyüme alanlarına odaklayacağız. Bu, bazı ekiplerin büyüyeceği ancak diğer ekiplerin çoğunun önümüzdeki yıl boyunca küçülebileceği anlamına geliyor.” ifadesini kullanmıştı.

Zuckerberg ayrıca, ”Toplamda, 2023 yılını ya aynı büyüklükte ya da bugün olduğumuzdan biraz daha küçük bir şirket olarak bitirmeyi umuyoruz." dedi.

Meta hisseleri ise, bu yıl %73 düşerek 2016 başından bu yana en düşük seviyesine geriledi ve sosyal medya devi 2022'de S&P 500'de en kötü performans gösteren şirket oldu.

Etiketler: meta işten çıkarma
REKLAMI KAPAT X