ABD’den gram altına destek: Yeni bir rekor kırıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
ABD’den gram altına destek: Yeni bir rekor kırıldı
Doviz.com
13.07.2023 11:19

Ons altın, Fed'in faiz artırımlarının sonuna yaklaştığı beklentisiyle bir ayın en yüksek seviyesine yaklaşırken; gram altın ise ons altının desteğiyle tarihi zirvesini 1651 liraya taşıdı.

Buna göre, ons altın TSİ 11.00 itibarıyla %0,23 artışla 1.961,88 dolardan işlem görürken, gram altın ise %0,34 artışla 1.649,56 lira seviyesinden fiyatlandı.

Böylelikle gram altının yılbaşından bu yana elde ettiği kazanç %44'ü aştı.

Ons atın fiyatı ise ABD enflasyon verilerinin Fed'in para politikasını sıkılaştırmayı yakında durduracağına dair umutları artırmasının ardından yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesine çıktı.

ABD tüketici fiyatları haziran ayında mütevazı bir artış gösterirken, enflasyonun düşmeye devam etmesiyle iki yıldan uzun bir sürenin en küçük yıllık artışı kaydedildi.

Politika yapıcılardan gelen son şahin yorumlar ise altın üzerinde baskı yaratmış ve külçe altının mayıs ayındaki en yüksek seviyelerinden bu yana 100 dolardan fazla değer kaybetmesine yol açmıştı.

Yatırımcıların radarında şimdi ise ABD ilk kez işsizlik maaşında bulunanların sayısı ile günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan Üretici Fiyat Endeksi raporu yer alacak.

İLGİLİ ANALİZ Ons altın, ABD TÜFE verisini nasıl karşılayacak?   Hafta başından beri dar bir bantta hareket eden ons altın, ABD TÜFE verisinin açıklanacağı güne kritik 1935 USD direncinin hemen üzerinde başladı. Bu sebeple bugün sizlere ons altının ABD TÜFE verisini nasıl karşılayabileceğini analiz edeceğim.
REKLAMI KAPAT X