Altın fiyatları dolar endeksindeki artışın soğumasıyla yükselişini sürdürüyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatları dolar endeksindeki artışın soğumasıyla yükselişini sürdürüyor
Doviz.com
03.10.2022 15:51

Ons altın fiyatları çeyreksel bazda, yüzde 7,5'lik düşüşle Mart 2021'den bu yana en kötü çeyreğini yaşadıktan sonra ekim ayının ilk işlem gününe yükselişle başladı.

Cuma günü ABD’den gelen verilerin, enflasyonist baskıların yüksek kalmaya devam ettiğini göstermesine rağmen, dolar endeksinin üç hafta sonra ilk kez düşüş yaşaması altına olan ilginin tekrar artmasını sağladı.

Gram altın, eylül ayının ortasında 1000 lira üstüne çıkmasına rağmen, artan faiz oranları ve dolar endeksindeki yükseliş ile 962,95 seviyesine kadar inmişti. Ekim ayının ilk işlem gününde ise gram altın yüzde 0,81 artışla 996,18 seviyesinden işlem görüyor.

Ons altın, geçtiğimiz hafta dolar endeksinde yaşanan soğumayla yüzde 0,45 artarak ons başına 1.668,32 seviyesinden işlem görüyor.

COMEX altın vadeli işlemleri ise, yüzde 0,31 artışla ons başına 1.677,25 seviyesinden işlem görüyor.

Altın fiyatları, Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcında ulaştığı 2.070 dolar seviyesinden sonra, altını elde tutmanın fırsat maliyetinin yükselen faiz oranlarına paralel olarak artmasıyla, sert bir düşüş yaşadı.

Altın fiyatlarının eylül ayında yüzde 3'e yakın bir düşüş yaşaması sonrasında dolar endeksinde gerçekleşen soğumayla beraber bir miktar toparlanma hareketi göstermesi, yatırımcıların tekrar ilgisini kazanması için kritik bir öneme sahip oldu.

Analistler artan ekonomik durgunluk risklerinin çoğalmasıyla Avrupa ve İngiltere'de patlak veren krizler sonrasında altının bu yükseliş hareketini sürdürmesinin, tekrar güvenli liman algısını kazanması için oldukça önemli olduğunu belirtiyor.

Ancak birçok merkez bankasının enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını daha da artırmasıyla önümüzdeki aylarda altın fiyatları üzerindeki satış baskısının artması ihtimali, bazı yatırımcıların altın yatırımı konusunda hala çekimserliğini korumasına sebep oluyor.

REKLAMI KAPAT X