BP, rafineri marjlarındaki keskin artışın desteğiyle kârını 18 yılın en yüksek seviyesine çıkardı.
Londra merkezli BP, düzeltilmiş net kârın bir önceki yılın aynı dönemindeki 2,21 milyar dolara kıyasla 8,46 milyar dolar olduğunu belirtti. Kârın yarısından fazlasının, petrol rafineri ve ticareti faaliyetleri içeren birimden geldiği vurgulandı.
İran ve Rusya’nın dahil olduğu savaşlar, petrol rafinerilerini ve ticaret yollarını devre dışı bırakarak ham petrolün dizel, benzin ve jet yakıtına dönüştürülme kapasitesini kısıtlamış ve faaliyette kalan tesislerin marjlarını artırmasına neden olmuştu.
BP CEO'su Meg O’Neill ise konuya ilişkin verdiği röportajda, “Rafineri iş kolu için gerçekten de olağanüstü bir çeyrek oldu. BP tarafından işletilen rafinerilerimizden çok güçlü kâr marjları elde ettik, ayrıca temel performansımız da çok sağlamdı. Piyasanın sunduğu fırsatı değerlendirebildik” dedi.