Altın fiyatları iki haftanın zirvesini test etti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatları iki haftanın zirvesini test etti
Doviz.com
01.08.2024 10:33

Altın fiyatları Fed'in faiz indirimi sinyalleri ve Başkan Powell'ın açıklamaları sonrasında geç saatlerde iki haftanın zirvesini test etti.

ABD'de yakın zamanda para politikasının gevşetileceği yönünde beklentiler altın fiyatlarına da destek sağladı.

Bu kapsamda son olarak ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizini sabit tutmuş ancak eylül ayında bir faiz indirimine kapı aralamıştı.

Fed Başkanı Jerome Powell ise merkez bankası yetkililerinin eylül toplantısında faizleri düşürme konusunu "ciddi şekilde ele aldıklarını" bildirmişti.

Bu gelişmelerin ardından eylülde 25 baz puan faiz indiriminin gerçekleşmesine yüzde 86,5 ihtimal veren piyasalar, Fed'in 50 baz puan faiz indirimine gitmesine ise yüzde 13,5 olasılık vermeye başladı.

Kaynak: CME Fedwatch

Altın fiyatları ise Fed Başkanı Powell'ın eylülde faiz indirimine açık kapı bırakmasının ardından iki haftanın zirvesini test etti.  Bu lokal zirvenin ardından ise altın fiyatlarında sınırlı bir geri çekilme yaşanıyor.

Buna göre ons altın dün geç saatlerdeki yükselişinin ardından bu sabah yüzde 0,12 düşüşle 2 bin 444 dolar seviyesinden fiyatlanıyor.

Değeri ons altın ve dolar/TL ile hesaplanan gram altın ise temmuz ayının sonunda 2 bin 500 liranın altına kadar geriledikten sonra Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler ve Fed’den aldığı destekle erken saatlerde 2 bin 622 TL seviyesine kadar çıktı. Bu seviyenin ardından ise gram altın yüzde 0,16 geri çekilerek 2 bin 604 liradan işlem görüyor.

Gram altın son olarak 17 Temmuz 2024 tarihinde 2 bin 642 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştı.

İLGİLİ ANALİZ Altın fiyatlarında takip edilecek seviyeler Yaşadığı belirgin güç kaybı sonrası jeopolitik gerilimlerin etkisiyle yükselen altın fiyatlarında yaşanan yükselişinin kalıcı olup olmayacağı hala büyük bir soru işareti olarak kalmaya devam ediyor.
REKLAMI KAPAT X