Altın fiyatları Powell’ın faiz mesajının ardından kayıplarını genişletti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Altın fiyatları Powell’ın faiz mesajının ardından kayıplarını genişletti
Doviz.com
21.06.2023 16:05

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı konuşmanın metninin yayımlanmasının ardından kayıplarını genişletti.

Buna göre, ons altın TSİ 16.00 itibarıyla %0,44 düşüşle 1.927,75 dolardan işlem görürken, gram altın ise %0,41 düşüşle 1.461,79 lira seviyesinden fiyatlandı.

Yayımlanan konuşma metnine göre Powell, enflasyonu tekrar %2'ye düşürme sürecinin uzun zaman alabileceğini söyleyerek, daha yüksek faiz artışlarına açık kapı bıraktı.

İLGİLİ HABER Powell’dan faiz artışlarına devam mesajı Fed Başkanı Powell, enflasyonla mücadelede gidilecek uzun bir yol olduğunu belirterek, Fed'in daha fazla faiz artırımı yapabileceğinin sinyalini verdi.

Sabit getirisi olmayan altın fiyatları üzerindeki satış baskısı ise bu gelişmenin ardından artış gösterdi.

Powell’ın açıklamaları öncesinde FXTM kıdemli analisti Lukman Otunuga ise "Sıfır getirili metale yönelik iştah, Powell'ın şahin kalacağı ve doların istikrar kazanacağı beklentileriyle darbe aldı. Powell'ın faiz artırım zamanlamasına ilişkin yeni ipuçları vermesi halinde altın 1.932 dolar desteğinin altına düşebilir." ifadelerini kullanmıştı.

CME'nin Fedwatch aracına göre piyasalar da Powell’ın açıklamalarının ardından temmuz ayında Fed'in 25 baz puanlık bir faiz artırımına gitme ihtimalini yaklaşık %79,4 olarak fiyatlamaya başladı.

Powell’ın konuşmalarının ardından CME Fedwatch aracına göre ayrıca bu yılın geri kalanında bir faiz indirimi beklenmediği görüldü.

REKLAMI KAPAT X