Altın fiyatlarına ABD'den destek

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatlarına ABD'den destek
Doviz.com
08.06.2023 15:55

ABD'de iş gücü piyasasının soğuduna yönelik verilerin Fed'in faiz artışına ilişkin beklentileri yumuşatmasıyla altın fiyatları güçlendi.

Buna göre, ons altın TSİ 15.45 itibarıyla 1.956,17 dolardan işlem görürken, gram altın ise %1,41 artışla 1.471,28 lira seviyesinden fiyatlandı.

Kapalıçarşı'da gram altın fiyatı ise %0,15 artışla 1.483,26 seviyelerinden işlem gördü.

Altın fiyatlarının toparlanma çabasına ise son olarak ABD'de işsizlik maaşına yönelik veriler destek oldu.

Buna göre piyasa beklentisi 235 bin seviyesinde olan işsizlik maaşına başvurular beklentileri aşarak 261 bin seviyesinde gerçekleşti.

İşsizlik maaşına başvuruların yüksek olması ise Fed’in faiz artışlarında yavaşlayabileceğine yönelik beklentileri kuvvetlendirdi.

Bank of China analisti Xiao Fu ise Fed'in gelecek haftaki toplantısı öncesinde merkez bankasının altın alımlarının külçeyi desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Buna göre Çin de, altın rezervlerini art arda yedinci ayda da artırarak küresel çapta merkez bankalarından değerli metale yönelik talebinin devam ettiğine işaret etti.

CMC Markets analisti Michael Hewson ise zayıf bir TÜFE raporunun fiyatlarda 1.980 dolar seviyelerine doğru bir toparlanmaya yol açabileceğini söyledi.

Ancak bazı analistler, 13 Haziran'da açıklanacak ABD tüketici enflasyonu ve 13-14 Haziran'daki Fed toplantısı öncesinde dalgalı bir seyir yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Bu gelişmelerin ortasında CME'nin Fedwatch aracı ise önümüzdeki hafta bir duraklama olasılığını yaklaşık %66 ve temmuz ayında bir faiz artışı olasılığını %51 olarak fiyatladı.

Citi ons altın için kısa vadeli tahminini düşürdü

Citi’nin araştırma birimi ise ons altın için bir rapor yayımladı. Kurum ons altın için kısa vadeli hedefini aşağı yönlü revize etti.

Buna göre banka, ons altında 0-3 ay için hedef seviyesini 2.100 dolardan 1.915’e dolara düşürdü.

3-6 aylık dönem için ons altında fiyatın 2 bin doların üzerinde toparlanacağını öngören Citi, 12 aylık dönemde ise makro ortamın altın için pozitif olacağını savundu.

REKLAMI KAPAT X