Altın fiyatlarında ABD etkisi: Düşüş devam eder mi?

Okuma Süresi: 1 Dakika
Altın fiyatlarında ABD etkisi: Düşüş devam eder mi?
Doviz.com
14.02.2024 16:12

Altın fiyatları beklenenden daha sıcak gelen ABD enflasyon verilerinin ardından 2 bin doların altına geriledi. Dünkü düşüşün ardından değerli metal cephesinde bugün ise temkinli bir seyir göze çarptı. 

Ons altın, ABD''de enflasyon verilerinin ocak ayında aralık ayına göre son sekiz ayın en büyük artışını gerçekleştirmesinin ardından salı günü yüzde 1,3 düşüş kaydetmişti.

İLGİLİ HABER ABD enflasyon verisi açıklandı! ABD'de tüketici fiyatlarındaki değişimi yansıtan ve Fed'in faiz patikası üzerinde belirleyici olabilecek ocak ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı.

Altın fiyatlarının bu düşüşünde Fed'in faiz indirimi beklentilerinin ötelenmesi etkili olurken, bu durum ise iki ay sonra ons altının 2 bin doların altına gerilemesine yol açmıştı.

Ons altındaki gerilemenin etkisiyle gram altın da 1963 lira seviyesine kadar inmişti.

Dünkü gerilemenin ardından bugün ise değerli metal cephesinde temkinli bir seyir izlendi.

Buna göre ons altın 1991 dolardan işlem görürken gram altın ise 1967 seviyesinden yatay bir seyir izledi.

Altında düşüş devam eder mi?

Standard Chartered analisti Suki Cooper ise konuyla ilgili bir notunda Asya'da mevsimsel talepte yaşanan yavaşlamanın ve Ay Yeni Yılı tatilleri nedeniyle likiditenin azalmasının göz önüne alındığında altının muhtemelen daha fazla aşağı yönlü riskle karşı karşıya kalabileceğini paylaştı.

İLGİLİ ANALİZ Altın fiyatlarında ABD enflasyonu etkisi Dün açıklanan ABD enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi ile birlikte altın tarafına net bir satış geldi. Dilerseniz bu satış sonrası altın tarafındaki teknik görünümü inceleyelim.
REKLAMI KAPAT X