Altın fiyatlarında düşüş hızlandı: Kapalıçarşı güncel altın fiyatları (18 Mayıs 2023)

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatlarında düşüş hızlandı: Kapalıçarşı güncel altın fiyatları (18 Mayıs 2023)
Doviz.com
18.05.2023 16:49

Borç limiti krizine yönelik iyimser beklentilerin ardından ABD'de istihdam piyasasının hala sağlam olduğunu gösteren işsizlik maaşı başvurularının etkisiyle altın fiyatlarındaki düşüş hızlandı.

Küresel bazda altın fiyatlarında yaşanan gerileme sonrasında Kapalıçarşı'da çeyrek altının satış fiyatı 2245,31 seviyesinden fiyatlandı. Buna göre çeyrek altın bugün saat 16:30 itibarıyla son 24 saat içerisinde yüzde 0,34 artışla işlem gördü.

Kapalıçarşı'da yarım altın ise dünü 4475,47 liradan tamamladıktan sonra 4487,27 liradan fiyatlandı.

Cumhuriyet altını ise dünü 9193,00 lira seviyesinde noktaladıktan sonra 9233,00 lira seviyesinden işlem gördü.

Altın fiyatları, son olarak ABD'de borç limiti kriziyle ilgili Başkan Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'den gelen iyimser açıklamaların güvenli varlıkların cazibesini azaltmasıyla üç haftanın en düşük seviyesine yaklaşmıştı.

Buna göre, ABD Başkanı Joe Biden, müzakerecilerin bir temerrüde düşmemek için bir anlaşmaya varacaklarına dair güvenini ifade ederken; Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ise anlaşmaya varılması konusunda umutlu olduğunu söylemişti.

Bu gelişmelerin ardından altın fiyatlarındaki gerilemenin hızlanmasında ise ABD'de bugün açıklanan işsizlik maaşına başvuran kişi sayısı etkili oldu.

Buna göre, ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 242 bine gerileyerek, istihdam piyasasının sağlam kaldığına işaret etti.

Piyasaların bu dönemde genel beklentisi ise işsizlik maaşı başvurularının 254 bin seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi.

Bu veri ayrıca Fed'in faiz artışlarında daha gidebilecek yolu olduğuna işaret ederek, faiz artış beklentilerinin temel katalizörü oldu.

Böylelikle Fed'in haziran ayında faizleri 25 baz puan artırabileceğine yönelik fiyatlamalara da %34,4 ihtimal verilmeye başlandı. Bu veri erken saatlerde %20 seviyelerindeydi.

Tıklayın: Gram altında alım için doğru zaman mı?

REKLAMI KAPAT X