Altın fiyatlarında faiz baskısı: Kapalıçarşı altın fiyatları

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın fiyatlarında faiz baskısı: Kapalıçarşı altın fiyatları
Doviz.com
14.09.2023 14:17

Beklentileri aşan ABD enflasyon verilerinin ardından bugünkü ECB’nin faiz kararı öncesinde altın fiyatlarında temkinli bir seyir izleniyor.

Altın fiyatları dün açıklanan ABD enflasyonunun Fed’in bu yıl parasal sıkılaştırma adımlarını genişletebileceğine işaret etmesinin ardından düşüşünü ikinci güne taşımıştı. Bu gelişmenin ardından ise ECB'nin faiz kararı öncesinde altın fiyatlarında temkinli bir seyir hakim oldu.

Buna göre ons altın, TSİ 14.00 itibarıyla %0,04 artışla 1.908,74 dolardan işlem görürken; gram altın ise %0,01 artışla 1.653,03 lira seviyesinden fiyatlandı.

OCBC İcra Direktörü ve FX Stratejisti Christopher Wong ise konuyla ilgili açıklamasında, "En büyük belirsizlik Fed'in 2024'teki faiz indirimi yörüngesi ve bu da altın volatilitesini yönlendiren katalizörlerden biri olmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ancak Wong, ABD TÜFE verisinin büyük ölçüde beklentiler dahilinde gerçekleştiğini de söyleyerek, daha önceki yüksek fiyat baskısı endişelerinin hafiflediğini aktardı.

İLGİLİ ANALİZ Fed, beklentilerden kötü gelen TÜFE verisi sonrası nasıl hareket edecek? ABD’de ağustos ayı TÜFE verisi piyasa beklentilerinden daha kötü gelirken Fed’in önümüzdeki haftaki toplantısında nasıl bir faiz kararı alacağı fiyatlanmaya başlandı.

CME'nin FedWatch aracına göre yatırımcılar ise Fed'in önümüzdeki hafta çarşamba günü faiz oranlarını değiştirmeme ihtimalini %97 olarak görürken, kasım ayında faiz artırma ihtimalini %42 olarak fiyatlamaya başladı.

Kaynak: CME FedWatch

KCM Trade Baş Piyasa Analisti Tim Waterer ise yatırımcıların yaklaşan ÜFE verilerinin TÜFE rakamlarındaki yükselişi yansıtıp yansıtmadığını görmek için beklediğini söyledi.

Bu gelişmelerin ortasında Avrupa Merkez Bankası da günün ilerleyen saatlerinde temel faiz oranını rekor seviyeye yükseltip yükseltmeyeceğine karar verecek.

Yurt içi piyasada altın fiyatları

Ons altında yaşanan faiz baskısı Kapalıçarşı’da da kendini gösteriyor. Buna göre Kapalıçarşı'da gram altın fiyatı yüzde 0,47 gerileme ile 1694,70 TL seviyesinden fiyatlanıyor.

Kapalıçarşı'da çeyrek altın ise dünü 2783 lira seviyesinde noktaladıktan sonra 2770 liradan işlem görüyor.

Yarım altın dünü 5567 liradan tamamlarken, yeni günde 5541 lira seviyesinden fiyatlanıyor.

Cumhuriyet altını da dünü 11452 lira seviyesinde noktaladıktan sonra 11402 liradan işlem görüyor.

*** Altın alım satımında karlılığınızı daha fazla artırmak için Bankalar ile AltınkaynakOdacı ve Harem gibi altın satıcılarının alış-satış rakamları arasındaki güncel makasları sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Doviz.com - Gram Altın Banka Kurları

İLGİLİ ANALİZ Altın fiyatlarında takip edilecek destek ve dirençler Altın piyasası açısından belki de eylül ayının en önemli verilerinden biri olan ABD enflasyon verisi bugün saat 15.30’da açıklanacak. Bu analizimizde ise açıklanacak veri öncesinde ons altın için destek ve dirençleri inceleyeceğiz.
REKLAMI KAPAT X