Altın, şahin Powell'ın ardından veri dolu bir haftaya başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın, şahin Powell'ın ardından veri dolu bir haftaya başladı
Doviz.com
28.08.2023 15:16

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole’daki şahin yorumlarının ardından enflasyon ve istihdama ışık tutması beklenen bir dizi ABD ekonomik verisini beklemeye başladı.

Buna göre ons altın, haftanın ilk işlem gününde TSİ 15.00'te yatay hareketlerle 1.914,70 dolardan işlem görürken; gram altın ise %0,10 artışla 1.635,38 lira seviyesinden fiyatlandı.

Kinesis Money'de piyasa analisti olan Carlo Alberto De Casa, altın fiyatlarına yönelik "Altın ve gümüş yukarı hareket etmese bile nispeten sabitler, ancak bu ortamda sabit olmak bile olumlu haber olarak kabul edilebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Powell ise cuma günü Jackson Hole’da yaptığı açıklamada, ABD Merkez Bankası'nın hala çok yüksek olan enflasyonu soğutmak için faiz oranlarını daha da yükseltmesi gerekebileceğini söylemişti.

İLGİLİ HABER Fed Başkanı Powell, Jackson Hole'da konuştu: Daha fazla faiz artırımına açık kapı bıraktı Fed Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole toplantısında enflasyonla mücadelede daha dikkatli olunması çağrısında bulunarak, ek faiz artışlarının gelebileceğini belirtti.

IG stratejisti Yeap Jun Rong ise Powell’ın açıklamaları sonrasında, "Genel görüş, piyasa katılımcılarının Powell'ın konuşması öncesinde zaten şahin bir sonuç için fiyatlandırıldığı yönünde, bu da küçük sürprizlerle biraz rahatlama için yer açtı" ifadelerini kullandı.

Rong ayrıca ABD ekonomisinin dayanıklılığına ilişkin yeniden hızlanan enflasyon endişelerinin, kasım ayında faiz artırımına ilişkin bahislerin artmasına neden olduğunu söyledi.

Son olarak cuma günü açıklanan veriler ise COMEX altın yatırımcılarının 22 Ağustos'ta sona eren haftada net uzun pozisyonlarını azalttığına işaret etmişti.

Bu gelişmelerin ardından yatırımcılar ise bu hafta ABD çekirdek PCE enflasyonunu ve ağustos ayı tarım dışı istihdam raporunu beklemeye başladı. Bu ekonomik verilerin, ekonominin gücü konusunda daha fazla ipucu vermesi bekleniyor.

İLGİLİ ANALİZ Yeni haftada altın fiyatlarını etkileyebilecek önemli gelişmeler: Takip edilecek yeni seviyeler Bu hafta açıklanacak kritik ağustos ayı ABD Tarım Dışı İstihdam verisi öncesi ons altının 200 günlük hareketli ortalamasının üzerinde bir kapanış alması dikkat çekiyor. Peki yeni haftada takip edilecek önemli gelişmeler ve yeni seviyeler neler?
REKLAMI KAPAT X