Altın, yaklaşık iki ayın en kötü haftalık kapanışına hazırlanıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altın, yaklaşık iki ayın en kötü haftalık kapanışına hazırlanıyor
Doviz.com
11.08.2023 12:41

Altın fiyatları, ABD’de açıklanan enflasyon verilerine rağmen son yedi haftanın en kötü haftalık kapanışını yapmaya hazırlanıyor.

Ons altın, ABD tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) temmuz ayında tahminlerin altında kaldığını gösteren verilerin ardından perşembe günü yaklaşık %0,8 değer kazanmıştı.

City Index kıdemli analisti Matt Simpson ise konuyla ilgili açıklamasında, "TÜFE'nin ardından piyasalar, çekirdek TÜFE'yi fiyatladı. Çekirdek TÜFE'deki artış, beklenenden daha yavaş olsa bile, piyasayı çok şaşırtmadı" dedi ve altının dünkü yükselişinin inandırıcılıktan yoksun olduğunu söyledi.

İLGİLİ HABER ABD'de kritik enflasyon verisi açıklandı ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuz ayında yıllık bazda tahminlerin altında kaldı.

Simpson ayrıca “San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed'in bir sonraki toplantısında başka bir artırım olup olmayacağının 'henüz belirlenmediğini' söyleyerek, güvercin bakış açısına olan şüpheyi artırdı. Bu da ABD dolarının yeniden güç kazanmasına neden oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Ons altın ise ABD dolar endeksi ve gösterge 10 yıllık Hazine tahvil getirilerinin art arda dördüncü haftalık kazancına doğru ilerlediği haftada şu ana kadar yaklaşık %1,31 değer kaybetti.

ANZ analistleri ise konuyla ilgili bir notta, ılımlı enflasyon ve güçlü iş gücü verilerinin ideal bir makroekonomik denge sunduğunu ve sert iniş olasılığını ortadan kaldırdığını belirtti. Bu durumun ise altının güvenli liman alışlarını azalttığı ve daha uzun süre daha yüksek faiz senaryosunu desteklediği aktarıldı.

Yurt içi gündem

Küresel piyasalarda haftanın son işlem gününde toparlanma çabası gösteren ancak yaklaşık 2 ayın en kötü haftasını yaşayan ons altın, gram altının da haftayı kayıpla kapatmasına yol açtı.

Buna göre, saat 12.30 itibarıyla gram altın toparlanma çabası içerisinde 1.668,44 lira seviyesinden fiyatlanırken, haftalık bazda %1’e yakın düşüş kaydetti.

Gram altın tarafında tabela kurunda görülen düşüşe rağmen regülatörlerin aldığı yeni kararlar ise piyasalarda ikili kurun yeniden kendini göstermesine yol açtı.

İLGİLİ HABER Gram altında "ikili kur" dönemi: Kapalıçarşı'da yükseliş, tabelada düşüş yaşanıyor Ons altında yaşanan gerilemenin etkisiyle tabela kurunda gram altın fiyatlarında hafif gerileme görülürken, altına yönelik yeni kararların ardından Kapalıçarşı’da ise yükselişin hız kazandığı görüldü. İşte altın fiyatlarındaki son durum..

Buna göre tabela kurunda düşüş yaşayan gram altın, Kapalıçarşı’da ise haftalık bazda %1'in üzerinde kazanç sağladı. 

REKLAMI KAPAT X