Altına Fed desteği: Gram altından yeni rekor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Altına Fed desteği: Gram altından yeni rekor
Doviz.com
21.03.2024 08:58

Altın, Fed'in bu yıl üç faiz indirimi öngörüsünü korumasının ardından ilk kez ons başına 2.200 doların üzerine çıktı. Ons altındaki yükselişin desteğiyle gram altın ise 2300 liraya yaklaşarak rekor tazeledi.

Artan jeopolitik riskler ve Çin liderliğindeki merkez bankalarının satın almaları da dahil olmak üzere uzun süredir devam eden talebin desteğiyle şubat ayının ortasından bu yana yükseliş yaşayan altın fiyatları, ABD'de daha gevşek para politikası beklentilerinin teyit edilmesiyle yükselişine hız kazandırdı.

Fed ise dün faizi 23 yılın zirvesinde sabit bıraktığı toplantının ardından bu yıl 3 faiz indirimi beklemeye devam ettiklerini söylemişti. Başkan Jerome Powell da faiz indirimi için daha fazla kanıta ihtiyaç duyduklarını belirtse de, ekonominin genel olarak beklendiği gibi seyretmesi halinde bu yılın bir noktasında faiz indirimine başlamanın muhtemelen uygun olacağını öngördüklerini aktarmıştı.

Powell, iş gücü piyasasında ciddi bir zayıflama olmasının faiz indirimi sürecine başlanması için bir neden olabileceğini de belirttiği konuşmasında, salgın öncesi dönemdeki çok düşük faiz oranlarına ise tekrar ulaşılamayacağını dile getirmişti.

İLGİLİ HABER Fed faiz kararını açıkladı! ABD Merkez Bankası (Fed), iki gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından mart ayına ilişkin faiz kararını açıkladı.

Bu durum ise faiz baskısı altında kalan altın fiyatlarının yükselişine ivme kazandırmasına yol açtı.

Pepperstone Group Araştırma Başkanı Chris Weston ise konuyla ilgili paylaşımında, "Dün gece gördüğümüz şey, altın yatırımcılarının geri gelmesi için gerçekten bir yeşil ışıktı. Fed, şu anda enflasyona karşı hoşgörülü olduklarını söyledi. Gördüm ki, işgücü piyasasının gücünün engel teşkil etmeyeceği konusunda da hoşgörülüler” dedi.

İLGİLİ ANALİZ Altında Fed bekleyişi: Gram altında alternatif yatırım yöntemi Haftaya zirvesinden geri çekilerek başlayan ons altın, kritik Fed toplantısı öncesinde konsolidasyona devam ediyor. Yurt içinde ise açılan makasların ardından Borsa İstanbul'da Darphane Altın Sertifikası yatırımcılar için alternatif sunuyor.
İLGİLİ HABER SocGen'den altın fiyatlarına ilişkin yeni tahmin Fransa'nın önde gelen bankalarından Societe Generale, altının portföy yöneticileri için temel varlık olmaya devam ettiğini belirterek, merkez bankalarının talebinin piyasada sağlam bir zemin oluşturmasıyla altın fiyatlarında yükselme potansiyelinin devam ettiğini söyledi.
REKLAMI KAPAT X