Altında zirveye yakın sakin seyir

Okuma Süresi: 1 Dakika
Altında zirveye yakın sakin seyir
Doviz.com
19.07.2023 13:08

Altın fiyatları önceki seansta ulaştığı zirve seviyenin ardından yeni güne sakin bir seyir ile başladı.

Dolar endeksi, salı günü bir yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine indikten sonra çarşamba günü yönünü yukarı çevirdi. Bu ise dolar ile fiyatlanan altının diğer para birimlerini elinde tutanlar için daha pahalı hale gelmesine yol açtı.

IG'de piyasa stratejisti olan Yeap Jun Rong, Fed'in 26 Temmuz'daki toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artırımını büyük ölçüde beklerken, ABD Merkez Bankası’nın "şahin tonunu koruması bekleniyor, bu da altının yukarı yönü için bir zorluk oluşturabilir" dedi.

Reuters anketine katılan ekonomistler de temmuz ayındaki olası faiz artışının Fed'in mevcut sıkılaştırma döngüsündeki son artışı olmasını bekliyor.

Yurt içi piyasada son durum ne?

Küresel çapta Fed’in faiz kararını bekleyen piyasalar yurt içinde ise yarın açıklanacak TCMB’nin faiz kararına odaklandı.

Buna göre piyasaların genel beklentisi 500 baz puanlık bir faiz artırımı yapılması yönündeyken, beklentilerin altında faiz artırımı yapılabileceğine yönelik söylemler döviz kurlarında yeni rekor seviyeleri getirdi.

Ancak yarın açıklanacak faiz kararı öncesi piyasaların temkinli davranmasıyla bugün döviz piyasalarında yatay bir seyir izlendi. Döviz kurlarındaki yatay seyir ise gram altının da geçtiğimiz günlere göre nispeten hareketsiz kalmasına sebep oldu.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası kritik faiz kararını yarın açıklayacak: Beklenti ne yönde? Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu faiz kararını yarın açıklayacak. Peki kritik faiz kararına yönelik beklenti ne yönde?
REKLAMI KAPAT X