Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?: Kapalıçarşı altın fiyatları

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?: Kapalıçarşı altın fiyatları
Doviz.com
18.07.2023 17:43

Ons altının 2 Haziran'dan bu yana ilk kez 1975 doların üzerini görmesi ve dolar/TL’nin 27 liraya kadar çıkmasının etkisiyle, yurt içi piyasada altın fiyatları da hareketlilik gösterdi. Peki Kapalıçarşı’da gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet altını ne kadar oldu?

Perşembe günü açıklanacak TCMB’nin faiz kararı öncesinde piyasalarda hareketlilik hız kazandı. Buna göre TCMB’nin faiz kararına yönelik daha güvercin beklentiler artış gösterirken, döviz kurlarında ise yeni bir ralli başladı.

İLGİLİ HABER Faiz kararı öncesi dolar, euro ve gram altından yeni rekor Yurt içi piyasaların odağı perşembe günü açıklanacak faiz kararına çevrilirken; gram altın, dolar/TL ve euro/TL yeni rekor seviyelere ulaştı.

Buna göre gün içi işlemlerde euro kuru 30,30 TL’ye çıkarken, dolar kuru ise 27 TL’ye ulaştı. Peki, döviz kurlarındaki hareketlilik Kapalıçarşı'yı nasıl etkiledi?

Kapalıçarşı güncel altın fiyatları

Döviz kurlarında yaşanan yükseliş sonrasında Kapalıçarşı’da gram altın fiyatı yüzde 4,89 artış ile 1750 TL seviyesine kadar çıktı.

Kapalıçarşı'da çeyrek altın ise dünü 2729 lira seviyesinde noktaladıktan sonra 2862 liradan fiyatlandı.

Yarım altın dünü 5458 liradan tamamlarken, yeni günde 5725 lira seviyesinden işlem gördü.

Cumhuriyet altını ise dünü 11257 lira seviyesinde noktaladıktan sonra 11739 liradan fiyatlandı.

*** Altın alım satımında karlılığınızı daha fazla artırmak için Bankalar ile Altınkaynak, Odacı ve Harem gibi altın satıcılarının alış-satış rakamları arasındaki güncel makasları sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Doviz.com - Gram Altın Banka Kurları

REKLAMI KAPAT X