BofA gelecek yıla ilişkin altın fiyat tahminini açıkladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
BofA gelecek yıla ilişkin altın fiyat tahminini açıkladı
Doviz.com
01.10.2024 14:44

Bank of America, altının ons fiyatının gelecek yıl 3 bin dolara yükseleceğini öngördü.

Geçtiğimiz hafta zirve tazeledikten sonra gerileyen altın fiyatları yeni haftaya kayıpla başlamıştı. 

Dün itibarıyla 2 bin 634 dolara kadar düşen ons altın, yeni günde ise bir önceki kapanışa göre yüzde 0,58 artışla 2 bin 649 dolardan işlem gördü. Böylelikle altının onsu yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 28 artış göstermiş oldu.

Altın fiyatlarındaki yükselişin ortasında ABD'li finans devi Bank of America (BofA) ise altın fiyatlarında yükselişin sürmesini beklediğini duyurdu.

Buna göre BofA, altın fiyatlarının gelecek yıl ons başına 3 bin dolar seviyesine ulaşabileceğini öngördü.

Bank of America stratejisti Michael Hartnett ise ağustos ayı sonunda yaptığı değerlendirmede, Merkez bankalarının yaptığı gibi altın almanın doğru bir hamle olacağını belirterek, “Yüksek fiyatlara rağmen alın” tavsiyesinde bulunmuştu.

İLGİLİ HABER BofA’dan 'altın' tavsiyesi: Yüksek fiyatlara rağmen alın Merkez bankalarının yaptığı gibi altın almanın doğru bir hamle olacağını belirten Bank of America stratejisti Michael Hartnett, Fed'in faiz indirimlerinin enflasyonu yeniden artırabileceğini ve altının bu süreçte güçlü performans göstereceğini öngördü.

Piyasalarda gözler tarım dışı istihdam verisinde

ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz ise altın fiyatlarına ilişkin hafta başı analizinde, yatırımcıların cuma günü ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandığını belirterek, “Altında volatilite artabilir, aşırı alım bölgesine geldi, kısa vadede düzeltme yaşanabilir. Alım yapmayı düşünenler ‘kademeli’ olarak ilerlemeli” uyarısında bulunmuştu.

Tarım dışı istihdam rakamlarının güçlü gelmesi ve işsizlik oranının da gerilemesi halinde, bunun altın fiyatlarını olumsuz etkileyeceğini belirten Eryılmaz, “Kâr satışlarını normal karşılamak lazım. 2600 dolar üzerinde ‘kalıcılık’ sağlandığı takdirde, orta ve uzun vadeli yükseliş trendi sürebilir” ifadelerini kullanmıştı.

Bu hafta bir dizi Fed konuşmacısının açıklamalarının takip edileceğini belirten IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong ise istihdam verilerine ilişkin, “Yaklaşan ABD işgücü piyasası verilerinin beklenenden zayıf gelmesi, daha agresif bir gevşeme sürecine ilişkin görüşleri destekleyebilir ve bu da altın fiyatlarına bir miktar destek sağlayabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

İLGİLİ HABER Gram altın psikolojik eşiğe düştü: Ekim ayında altın fiyatları ne olur? Geçtiğimiz hafta zirve tazeledikten sonra gerileyen altın fiyatları yeni haftayada geri çekilmesini sürdürerek başladı. Peki, uzmanlar ekim ayında altın fiyatlarının seyrine ilişkin ne söyledi? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X