Çin 18 ay sonra altın alımını durdurdu: Altında ABD bekleyişi başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Çin 18 ay sonra altın alımını durdurdu: Altında ABD bekleyişi başladı
Doviz.com
07.06.2024 14:39

Çin Merkez Bankası, 18 aylık alımın ardından mayıs ayında altın alımlarını durdurdu. En fazla altın alan merkez bankalarından biri olan PBOC’nin ardından yatırımcılar ise ilerleyen dakikalarda açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisini beklemeye başladı.

Çin Merkez Bankası, 18 ay üst üste alım yaptıktan sonra mayıs ayında rezervlerine altın eklemeye ara verdi. Veriler, Çin'in mayıs ayı sonunda 72,80 milyon ons altın tuttuğunu ve bunun nisan ayı sonuna göre değişmediğini gösterdi.

Çin'in altın rezervlerinin değeri ise nisan sonundaki 167,96 milyar dolardan mayıs sonunda 170,96 milyar dolara yükseldi.

Küresel merkez bankalarının altın talebi iki yıldır yüksek seyrediyor ve fiyatları destekliyordu.

Dünya Altın Konseyi'ne göre PBOC, 2023 yılında 7,23 milyon onsluk net alımla en büyük resmi altın alıcısı olmuş ve bu rakam 1977'den bu yana tek bir yıl içinde yapılan en büyük alıma işaret etmişti.

Saxo Bank Emtia Müdürü Ole Hansen, “Çin altın alımını bitirmek üzere değil, ancak duraklama aynı zamanda rekor fiyatlar ödeme olasılığından çekinen insanlar olduklarını da vurguluyor. Genel olarak, altın hala konsolide oluyor ve haberler muhtemelen bu aşamayı uzatacak, ancak genel olarak uzun vadeli yükseliş görünümü değişmedi” dedi.

Bu gelişmenin ardından yatırımcılar ise bugün ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinden bankanın gelecek dönem yol haritasına ilişkin ipuçları bulmayı bekleyecek.

İLGİLİ HABER UBS yanıtladı: Yatırım için altın mı gümüş mü alınmalı? UBS stratejistleri, yatırımcıların Fed'in bu yılki faiz rotasına ilişkin ipuçları beklediği bir dönemde, "altın mı yoksa gümüş mü alınmalı?" sorusuna yanıt verdi.
REKLAMI KAPAT X