Ekonomik verileri bekleyen altında son durum

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ekonomik verileri bekleyen altında son durum
Doviz.com
01.08.2023 10:53

Altın fiyatları son 4 ayın en yüksek aylık kapanışının ardından dolar endeksinin yükselmesiyle salı günü ABD ekonomik verilerini beklerken, ılımlı bir geri çekilme yaşadı.

Ons altın, küresel merkez bankalarının faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşıldığı beklentisiyle temmuz ayını son dört ayın en büyük aylık artışı olan %2,3 artışla kapattı.

İLGİLİ HABER Ons altın, son 4 ayın en yüksek aylık kazancını elde etti Altın fiyatları, küresel merkez bankalarının faiz artırım döngülerinin sonuna yaklaşıyor olabileceğine dair beklentilerin artmasıyla pazartesi günü son dört ayın en yüksek aylık kazancına hazırlanıyor.

Düşük faizler de sıfır getirili külçe altına olan talebi artırarak fiyatlardaki yükselişi destekledi.

Nicholas Frappell ise konuyla ilgili açıklamasında, "Ralli teknik dirençle karşılaşıyor ve Jerome Powell'ın son yorumları, piyasanın birkaç yumuşak ABD verisini fiyatladığını hatırlatıyor." dedi.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee ise pazartesi günü yaptığı açıklamada, merkez bankasının resesyona neden olmadan enflasyonu düşürme konusunda "oldukça iyi bir çizgi izlediğini" ve eylül ayında daha fazla parasal sıkılaştırmanın uygun olup olmayacağına karar vermek için verileri izleyeceğini söyledi.

KCM Trade analisti Tim Waterer ise "Enflasyon düşüyor ama asıl soru, dezenflasyon sürecinin dünyanın dört bir yanındaki merkez bankacıları için yeterince hızlı gerçekleşip gerçekleşmediği. Bu nedenle merkez bankaları veriye bağlı mantrasına sadık kalıyor." dedi.

Waterer ayrıca bu hafta açıklanacak ABD istihdam verilerinin Fed'den faiz beklentileri için önemli bir gösterge olacağını ve bunun da altın üzerinde baskı yaratabileceğini sözlerine ekledi.

Dolar endeksi ise Fed anketinin ABD bankalarının ikinci çeyrekte daha sıkı kredi standartları ve hem işletmelerden hem de tüketicilerden daha zayıf kredi talebi bildirdiğini göstermesinin ardından güçlenerek, altın fiyatlarındaki geri çekilmenin temel katalizörü oldu.

REKLAMI KAPAT X