Ons altın, son 4 ayın en yüksek aylık kazancını elde etti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ons altın, son 4 ayın en yüksek aylık kazancını elde etti
Doviz.com
31.07.2023 11:41

Altın fiyatları, küresel merkez bankalarının faiz artırım döngülerinin sonuna yaklaşıyor olabileceğine dair beklentilerin artmasıyla pazartesi günü son dört ayın en yüksek aylık kazancına hazırlanıyor.

Buna göre, ons altın bir miktar gerileme ile ons başına 1.953 dolar seviyesinden işlem görürken; gram altın ise 1.694 seviyesinden tarihi zirvesine yakın fiyatlanıyor.

City Index analisti Matt Simpson ise konuyla ilgili açıklamasında, "Piyasalar, ABD'den gelen temel enflasyon raporlarının daha hızlı bir dezenflasyon hızına işaret etmesiyle birlikte, Fed faizlerinin nihai oranlarında veya yakınında olduğu yönündeki değerlendirmelerinde haklı olduklarını düşünüyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Simpson, piyasanın yılın genellikle dalgalı fiyat hareketleri ve daha az istikrarlı getirilerle ilişkilendirilen bir bölümünde kaldığına da dikkat çekerek, "1.900 dolar seviyesinden destek bulmasının ardından altın fiyatları harikalar yarattı" dedi.

Küresel piyasalarda ons altın ise ABD faiz oranlarının zirveye yaklaşıyor olabileceği beklentilerinin dolar endeksini aylık bazda üst üste ikinci kez düşüşe geçirmesiyle birlikte mart ayından bu yana en yüksek seviye olan aylık %1,8 kazanca hazırlandı.

Cuma günü açıklanan veriler ise ABD'de yıllık enflasyonun haziran ayında iki yıldan uzun bir sürenin en yavaş hızında arttığını göstererek, Fed'in 1980'lerden bu yana en hızlı faiz artırım döngüsünü sona erdirmeye daha yakın olduğu yönündeki beklentileri güçlendirdi.

National Australia Bank karbon ve emtia stratejisi başkanı Baden Moore ise jeopolitik riskler dışında bir sonraki 'büyük' katalizörün Çin’in teşvik önlemleri ile gelecek yılın ilk çeyreğinde beklenen Fed’in faiz indirimlerinin başlayacağı tarih olacağını söyledi.

Küresel piyasalarda son 4 ayın en hızlı artışını kaydeden ons altına yurt içinde dolar/TL’nin de destek olmasıyla ise gram altın aylık bazda %6’nın üzerinde kazanç sağlamaya hazırlandı.

İLGİLİ HABER İslam Memiş'ten ''Gram altın 2000'i bulacaktır'' açıklaması! Ons altın ABD enflasyon verisinin ardından 1960 dolar seviyesine gelerek yeni bir rekor kırdı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son durumu değerlendirerek, yarıtımcıları da uyardı
REKLAMI KAPAT X