Fon yöneticilerinin altın fiyatlarına yönelik beklentisi ne yönde?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Fon yöneticilerinin altın fiyatlarına yönelik beklentisi ne yönde?
Doviz.com
23.08.2023 11:06

Bloomberg’in altın fiyatlarına yönelik düzenlediği anket sonuçlandı. Buna göre, ankete katılan fon yöneticilerinin hiçbiri altında pozisyon azaltmayı düşünmezken, beş tanesi ise altın yatırımında pozisyon artırmayı planladığını söyledi.

Bloomberg News, altın fiyatlarına ilişkin küresel çapta fon yöneticileri ile bir anket gerçekleştirdi.

Ankete katılan bir dizi fon yöneticisi, altının cazibesini kaybetmediğini söylerken, önümüzdeki dönemde değerli metal pozisyonlarını korumayı veya artırmayı düşündüklerini belirtti.

Spot altın ise son olarak, reel getirilerideki artıştan, ABD’de faizlerin daha uzun süre yüksek kalacağı beklentisinden ve dolar endeksinin güçlenmesinden dolayı yoğun bir satış baskısıyla karşılaşmıştı.

İLGİLİ HABER Altın üst üste dördüncü haftasını düşüşle kapatmaya hazırlanıyor Altın fiyatları, ABD’den gelen güçlü ekonomik verilerin ardından üst üste dördüncü haftasını düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.

Ancak, devlet varlık fonu yöneticilerinden hedge fonlara kadar birçok yatırımcıyı kapsayan anket, 2024 yılına dair fiyat beklentileriyle ilgili ılımlı bir iyimserliğin olduğunu ortaya koydu.

Buna göre ankete katılan yatırımcılardan hiçbiri altında pozisyon azaltmayı düşünmezken, katılımcıların beşi ise fon tahsislerini artırmayı düşündüklerini söyledi.

Öte yandan katılımcıların üçte ikisinden fazlası fiyatların yükseleceğini öngörürken, beşi ise tüm zamanların en yüksek seviyesinin görülebileceğini aktardı.

Anket ise 10 Ağustos ile 22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Öte yandan altın üzerinden pozitif etki yaratabilecek faktörlerden biri olan Fed’in sıkılaştırma döngüsünü ne zaman sonlandıracağı konusundaki belirsizlik sürüyor.

Küresel merkez bankaları inatçı enflasyonla boğuşmaya devam ederken, ABD iş gücü piyasası ise agresif parasal sıkılaştırma karşısında dirençli kalmayı sürdürüyor.

Bu direnç karşısında İsviçreli banka UBS tarafından paylaşılan son müşteri notunda ise ons altın için yıl sonu tahmini yüzde 7 düşürülerek 1.950 dolara çekilmişti. Ancak UBS, altın fiyatlarında 2024 yılında nominal bir rekor beklediğini de bildirmişti.

İLGİLİ ANALİZ Altında umut verici toparlanma belirtileri Ons altın haftaya toparlanma çabalarıyla başlayarak, hem fiyat açısından hem de göstergeler açısından umut verici toparlanma belirtileri sergilemeye başladı.
İLGİLİ HABER TESK uyardı: Altın alırken bunlara dikkat TESK Başkanı Palandöken, altının güvenilir yerlerden, renk, hafiflik, TSE belgesi gibi unsurlara dikkat edilerek alınması gerektiği uyarısında bulundu.
REKLAMI KAPAT X