Gram altın haftaya yeni rekorla başladı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gram altın haftaya yeni rekorla başladı
Doviz.com
12.06.2023 10:52

Küresel piyasalarda yatırımcılar ABD enflasyon verileri ve Fed'in faiz kararı sebebiyle temkinli kalırken; gram altın, yurt içinde dolar kurunun desteğiyle rekor serisini sürdürdü.

Buna göre, ons altın TSİ 10.45 itibarıyla yatay hareketlerle 1.960,67 dolardan işlem görürken, gram altın ise %1,11 artışla 1.490,87 lira seviyesine ulaşarak rekor tazeledi.

Kapalıçarşı'da gram altın fiyatı ise cumartesi günkü fiyatlamalara göre 1.489,47 seviyesinden işlem gördü.

Bu verilerin ortasında salı ve çarşamba günü sırasıyla ABD tüketici fiyat endeksi ve üretici fiyat endeksi verileri yatırımcıların yakın takibinde olacak. Piyasalar bu verilerin faiz beklentilerini değiştirebilecek güçte olduğuna inanıyor.

Fed fon vadeli işlemleri ise bu veriler öncesinde ABD Merkez Bankası'nın çarşamba günü sona erecek iki günlük toplantısında gösterge gecelik faiz oranını %5,00-%5,25 aralığında sabit tutma olasılığını %73,6 olarak fiyatlıyor.

IG piyasa stratejisti olan Yeap Jung Rong ise faiz oranlarını sabit tutmanın Fed'in sıkılaştırmaya son vermesinden ziyade ‘bekle ve gör’ politikası olduğuna dair bazı çekinceleri yansıttığını ve sonraki toplantılarda ek sıkılaştırma olasılığının hala masada olduğunu söyledi.

City Index'ten Simpson da külçe altının 1.935-1.985 dolar aralığında konsolide olmaya başladığını belirterek, Fed'in mesajının beklendiği kadar şahin olmaması halinde, ons altının 1.985-2.000 dolar bölgesine yönelebileceğini belirtti.

İLGİLİ ANALİZ Altında volatil bir haftaya hoş geldiniz Ons altın için volatilitenin artmaya aday olduğu bir haftaya girmiş bulunuyoruz.
İLGİLİ HABER İslam Memiş’ten yatırımcılar için altın ve dolara yönelik uyarı Türk Lirası’nın döviz kurları karşısında değer kaybı hızlanırken, İslam Memiş yatırımcılara altın ve dolar yatırımı konusunda uyarıda bulundu.
REKLAMI KAPAT X