İslam Memiş’ten yatırımcılar için altın ve dolara yönelik uyarı

Okuma Süresi: 1 Dakika
İslam Memiş’ten yatırımcılar için altın ve dolara yönelik uyarı
Doviz.com
07.06.2023 13:08

Türk Lirası’nın döviz kurları karşısında değer kaybı hızlanırken, İslam Memiş yatırımcılara altın ve dolar yatırımı konusunda uyarıda bulundu.

Döviz kurlarının, Türk Lirası karşısındaki yükselişi devam ederken, Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara uyarı geldi.

Buna göre Memiş, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Seçimden önce dövizle ticaret yapan ve altın borcu olan vatandaşlarımıza yıl içerisinde hazirandan sonra dolar kurunun 24-25 TL, euro kurunun 27-28 TL, gram altının ise önce bin 450 devamında da bin 550 lira seviyesine kadar çıkabileceğine yönelik düşüncelerimi sık sık paylaşıyordum.

Ancak yine bugün yaşanan fiyatlara baktığımızda döviz kurları ve altın fiyatlarında yaşanan değer artışına baktığımız zaman nedenler var:

Baskılanan bir kur vardı karşımızda, bu serbest bırakıldı.

Döviz kurunun serbest bırakılması burada en önemli faktör. Yeni ekonomi yönetimi şu an bir şey planlıyorlar. Bu planlamanın şu an ne demek olduğunu izah etmek zor. Ancak bu kurları karşısında gören vatandaşın, panikle bir alım yapmaması konusundaki uyarılarıma devam etmek isterim.

Normal bir fiyat yok karşımızda. Merkez Bankası’ndan herhangi bir açıklama gelmeden yapılan hamleleri doğru bulmuyorum.

Yeni kabinenin işe başlamasının üçüncü gününde hemen bu kabineden bir şey beklememek gerek. Bu fiyatlarla alım yapan vatandaşaların yanlış karar verdiğini düşünüyorum."

Tıklayın: Dolar kurundaki sıçramanın ardından ekonomistlerden ilk değerlendirmeler

REKLAMI KAPAT X