Gram altın Temmuz ayı zirvesine ulaştı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gram altın Temmuz ayı zirvesine ulaştı
Doviz.com
24.07.2019 15:33

Geçen hafta 1,452$ seviyesine çıkarak 6 yılın zirvesini gören Ons Altın, bu hafta doların küresel piyasalarda güçlenmesi ile dün 1,414$ seviyesine geriledi.

ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin Mayıs ayında tıkanması, Fed yetkililerinin Haziran’da faiz indirimi söylemlerini güçlendirmesi, ECB’nin daha genişlemeci politikaya gideceklerini açıklamaları ve Akdeniz’de jeopolitik risklerin artması ile altın fiyatları son yılların en yüksek seviyesine çıktı.

Bu hafta içinde zirveden düşüş yaşayan kıymetli metal, bugün ABD Dolar Endeksi’nin gerilemesinden destek alarak 1,427$ seviyesine çıktı. Altın fiyatlarında yarınki ECB toplantısı ile volatilitenin artması beklenirken gelecek haftaki FOMC toplantısının da kısa vadede belirleyici olması bekleniyor.

Yurt içinde yarın gerçekleşecek PPK toplantısında kurulun 300 bp faiz indirimine gitmesi bekleniyor ve yaklaşan toplantıyla beraber yükselişe geçen USD/TRY kuru, ABD’nin yaptırım görüşmeleri yaptığı haberlerinden de etkilenerek bugün ilk yarıda 5,7390 seviyesine çıktı. Kur son saatte 5,72 - 5,73 aralığında işlem görüyor.

Dolar kuru ve ons tarafındaki yükselişle Gram Altın fiyatları da bugün yükseliş yaşıyor. Dün kısa süreli 258 TL'ye gerileyen ancak günün devamında 262 TL’ye çıkan gram altın bugün %1’e yakın kazançla 263 TL’ye yükseldi ve 28 Haziran sonrası en yüksek seviyeye çıktı. Gram fiyatlarında 265 TL-268 TL aralığı önemli direnç bölgesi olarak izleniyor.

REKLAMI KAPAT X