Gram altında dolar kuru primi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Gram altında dolar kuru primi
Doviz.com
03.07.2023 15:07

Küresel piyasalarda güçlenen doların ons altının cazibesini azalttığı bir dönemde; yurt içi piyasada gram altın ise dolar/TL’den destek bularak rekor tazeliyor.

Buna göre, ons altın ons başına 1.912 dolar seviyesinden işlem görürken; dolar/TL'nin 26 lira seviyesinin üzerine çıkmasıyla gram altın 1.611 TL’ye kadar yükselerek yeni tarihi zirvesine ulaştı.

Ons altın ise yılın ikinci çeyreğinde böylelikle %2,5 değer kaybetmiş oldu.

Kinesis Money analisti Carlo Alberto De Casa ise piyasadaki risk havası nedeniyle altında gerileme olduğunu söyledi.

Ancak De Casa, faiz artırımı görünümüne rağmen değerli metalin 1.900 dolar seviyesinin üzerinde tutunduğunu ve yatırımcıların yeni haberleri beklerken 13-14 Haziran Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarının açıklanmasından önce fiyatların 1.900-1.930 dolar aralığında işlem görebileceğini sözlerine ekledi.

Dolar endeksi ise %0,19 yükselerek altını diğer para birimi sahipleri için daha pahalı hale getiridi.

Exinity analisti Han Tan ise cuma günü açıklanacak ABD istihdam raporunun Fed'in şahinleşmesine alan açması durumunda, ons altının bir kez daha 1.900 doların altına kadar geri çekilebileceğini söyledi.

CME'nin Fedwatch aracına göre piyasalar ise temmuz ayında 25 baz puanlık bir faiz artışı olasılığını %89 olarak fiyatlıyor.

Tıklayın: Ons altındaki tepki yükselişleri kalıcı olabilecek mi?

REKLAMI KAPAT X