Gram altında yeni rekor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Gram altında yeni rekor
Doviz.com
20.08.2024 11:31

Geçtiğimiz haftayı rekorla kapatan altın fiyatları yeni haftada da rekor serisini sürdürüyor. Buna göre ons altının 2 bin 500 doları aştığı yeni haftada, değeri ons altın ve dolar/TL ile hesaplanan gram altın 2 bin 742 liraya yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

Altın yatırımcıları ABD Merkez Bankasının (Fed) atacağı adımları beklerken, Fed’in eylül ayından itibaren faiz indireceği beklentileri altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklemeyi sürdürüyor. Bölgedeki İran-İsrail geriliminin oluşturduğu risk algısı da altının yükselişinde önemli bir katalizör olmaya devam ediyor.

Bu gelişmerin ortasında pazartesi gününü 2 bin 504 dolardan kapatan ons altın, haftanın ikinci işlem gününde yüzde 0,56 yükselişle 2 bin 518 dolardan fiyatlanıyor.

Değeri ons altın ve dolar/TL ile hesaplanan gram altın ise tüm zamanların zirvesi olan 2 bin 741 TL seviyesinden işlem görüyor.

“Altında birden fazla zirvenin beklendiği yıl”

Altındaki yükselişin ortasında güvenli liman talebine dikkati çeken BMI Emtia Analisti Sabrin Chowdhury ise 2024 için ‘altının birden fazla zirveye ulaşmasının beklendiği yıl’ ifadelerini kullandı.

2024'ün seçim yılı olmasına, Ukrayna'nın yakın zamanda Rusya'ya yeniden saldırmasına ve Orta Doğu'da artan gerilimlere atıfta bulunan Chowdhury "Altın belirsizlikten güç alıyor ve belirsizlik zirvede" değerlendirmesinde bulundu.

Altın fiyatlarında takip edilecek seviyeler

BMI analisti Chowdhury altın fiyatlarında takip edilecek seviyelere ilişkin, "Fed muhtemelen gelecek ay faiz indirimine başladığında altının ons başına fiyatı 2700 dolara ulaşabilir" dedi.

Doviz.com analisti Osman Bayrak ise teknik anlamda 2600 dolar seviyesine kadar önünü açık gördüğü ons altında 2450 ve 2420 dolar seviyelerini destek noktası olarak takip edeceğini bildirdi.

Bayrak, gram altının ise 2900 TL seviyelerine kadar yükselme potansiyeli olduğunu belirterek, olası geri çekilmelerde gram altının 2640 TL üzerinde kalıp kalamayacağının kritik öneme sahip olacağını söyledi.

İLGİLİ ANALİZ Altın haftaya rekor tazeleyerek başlıyor Geçtiğimiz haftayı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesini yani ATH seviyesini tazeleyerek kapatan ons altında görünüm pozitif seyretmeye devam ediyor.
İLGİLİ HABER Piyasalarda karar günü: Faiz kararı öncesi TL'nin sessiz düşüşü Türk lirası, Merkez Bankası'nın bugünkü faiz kararı öncesinde gelişmekte olan ülkelere yönelik para girişine rağmen dolar ve euro karşısında değer kaybını sürdürüyor.
REKLAMI KAPAT X