Kuyumcular seçimin etkisiyle hareketlenen altın fiyatlarını değerlendirdi (Videolu)

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
16.05.2023 16:22

Seçim öncesi tarihi zirveleri gören gram altın düşüşe geçerken, Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, yatırım yönünde altının en güvenli liman olduğunu belirterek, "Cumartesi günü gram altını bin 500'e satıyorduk, bugün ise bin 410 liraya kadar geriledi. Yani 90 lira kadar bir düşüş oldu.” dedi.

Yatırımın güvenli limanı altın fiyatı, geçtiğimiz cuma ve cumartesi günü rekor seviyelere ulaşırken, Kapalıçarşı’da bin 500 lira seviyelerine kadar çıkan gram altın fiyatlarında seçimin ilk turunun ardından düşüş yaşandı.

Yeni haftaya seçimin etkisinden kurtularak başlayan altın fiyatları ise bin 410 lira seviyelerine geriledi.

“Gram altın bin 410 liraya kadar geriledi”

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, seçim öncesi piyasaların tedirgin olduğunu altını çizerek, “Geçtiğimiz cuma ve cumartesi günü piyasalarımız çok tedirgindi. Bu nedenle fiyatlarımız epey bir yükseldi. Fiyatlar ne olur, hükümette bir boşluk olur mu diye hep soru işaretleri oldu. Dünya borsalarına baktım. İnanılmaz şekilde tekrar yükseliş yaptı. Cumartesi günü gram altını bin 500'e satıyorduk, bugün ise bin 410 liraya kadar geriledi. Yani 90 lira kadar bir düşüş oldu.” dedi.

“Bu düşüş alıcılar için bir fırsat”

Altın fiyatlarındaki bu düşüşlerin bir fırsat olduğunu ifade eden Yusuf Yaşar, “Piyasalar Cumhurbaşkanın ikinci turu alacağına inandı ve düzeltmeler yaptı. Bu düşüş alıcılar için bir fırsat. Altın almak isteyen vatandaşların bunu değerlendirmelerini öneriyoruz, bunu bir daha zor yakalarlar. Bu fırsatı değerlendirmelerini öneriyorum. Dünyada çok fazla bir değişiklik olmadı. Altının onsu  2 bin 14 dolar, 15, 16, 17 gibi değişti. Örneğin geçenlerde biz çeyrek altını 2 bin 500 liraya sattık. Şuanda ise 2 bin 360 liraya çeyrek altın satıyoruz. Yarım altını ise 4 bin 720 liradan satıyoruz. Cumhuriyet altınını da 9 bin 400 liraya satıyoruz. Vatandaşların altına her zaman güvenmelerini, güvenilir bir liman olduğunu öneriyorum.” şeklinde konuştu.

Tıklayın: Ünlü isimden altın fiyatlarına yönelik ‘haziran ayı’ uyarısı

REKLAMI KAPAT X