Ons altın son 5 ayın en düşük seviyesini test etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ons altın son 5 ayın en düşük seviyesini test etti
Doviz.com
17.08.2023 11:28

Ons altın, Fed tutanaklarında enflasyonda yukarı yönlü risklerin görüldüğünün aktarılmasıyla, beş ayın en düşük seviyesini test etti.

Fed'in temmuz ayı toplantı tutanaklarında; çoğu politika yapıcının enflasyonla mücadeleye öncelik vermeye devam ettiği, bazı katılımcıların ise faiz oranlarını çok fazla yükseltmenin ekonomi üzerindeki risk yaratabileceğini söylediği aktarıldı.

Ancak katılımcıların tamamı enflasyonun yüksek kalmaya devam ettiği konusunda uzlaşı sağladı.

İLGİLİ HABER Fed tutanaklarında daha fazla sıkılaşma mesajı ABD Merkez Bankası’nın (Fed) temmuz ayına ilişkin toplantı tutanaklarında, enflasyonda yukarı yönlü risklerin devam ettiği, bu durumun da daha fazla faiz artışını gerektirebileceği sinyali verildi.

Bu gelişmenin ardından gösterge 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirisi de 10 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak, dolar endeksini haziran ortasından bu yana en yüksek seviyesine çıkardı ve yatırımcıları faiz getirisi olmayan altından uzaklaştırdı.

Ancak, City Index analisti Matt Simpson, konuyla ilgili açıklamasında, "FOMC tutanakları ABD dolarının ve getirilerinin daha da güçlenerek altın üzerinde baskı oluşturmasına neden olsa da, bugün spot altın fiyatları için geçici istikrar işaretleri var" değerlendirmesinde bulundu.

Reuters analisti Wang Tao ise spot altının iki önemli desteği kırdığı için ons başına 1.879 dolara kadar düşebileceği uyarısında bulundu.

İLGİLİ ANALİZ Ons altın kritik seviyeleri tek tek test ediyor Hafta başından beri güç kaybeden ons altın pazartesi günü paylaştığım analizdeki kritik 1907 USD ve 1896 USD seviyelerini dün test etti.         

ABD'de son dönemde açıklanan güçlü ekonomik veriler de resesyon tahminlerini boşa çıkararak, yatırımcıların ekonomik çalkantı dönemlerinde güvenli bir yatırım aracı olarak gördüğü altına olan talebi azaltmaya devam etti.

İLGİLİ HABER ABD’de perakende satışlar beklentileri aştı ABD’de perakende satışlar yüzde 0,7 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdi.
REKLAMI KAPAT X