Orta Doğu’daki gerilim sonrası uzmanlardan altın analizi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Orta Doğu’daki gerilim sonrası uzmanlardan altın analizi
Doviz.com
01.08.2024 17:12

İsrail ile İran arasında artan siyasi gerginliğin ardından emtia stratejistleri güvenli liman olarak tanımlanan altında beklentilerini paylaştı.

Bank Of America Merrill Lynch Metal Başanalisti Michael Widmer ve Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen, Fed’in gevşeme yolunda olduğu bir dönemde Orta Doğu’da yaşanan gerginlik sonrasında altınının nasıl fiyatlanacağını değerlendirdi.

Altın, Hamas lideri İsmail Heniyye'nin Tahran'da kaldığı konutta uğradığı saldırıda öldürülmesi ve Fed’in eylül ayında faiz indirimine gidebileceğinin sinyalini vermesinin etkisiyle çarşamba gününü yüzde 1,53 yükselişle kapatmıştı.

Dünkü kapanışın ardından bugün erken saatlerde de yükselişine devam eden altın fiyatları bu yükselişiyle son iki haftanın zirve seviyesini test etti.

İLGİLİ HABER Altın fiyatları iki haftanın zirvesini test etti Altın fiyatları Fed'in faiz indirimi sinyalleri ve Başkan Powell'ın açıklamaları sonrasında geç saatlerde iki haftanın zirvesini test etti.

Bloomberg HT'nin aktardığına göre Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen ise Fed’in dünkü toplantıda bekleneni yerine getirerek faiz oranlarını sabit bıraktığını belirterek, Orta Doğu'daki gerginliklerin fiyatlandığını ve piyasanın muhtemelen olabildiğince yükseldiğini kaydetti.

Söz konusu jeopolitik risklerin altın fiyatlarında artışa yol açtığını söyleyen Bank Of America Merrill Lynch Metal Başanalisti Michael Widmer ise Orta Doğu’daki olası bir yeni sıcak çatışmanın altın fiyatlarında yükselişe sebep olabileceğini aktardı.

Öte yandan Widmer, Fed’in yavaş yavaş faiz indirimine doğru ilerlediğini ve eylül ayında faiz indiriminin masada olabileceği sinyalini verdiğini belirterek, yaklaşan veri akışının muhtemelen faiz indirimlerinin ne kadar olası olduğunu göstereceğini söyledi.

İLGİLİ HABER Dünya Altın Konseyi açıkladı: Merkez bankaları yılın ilk yarısında rekor seviyede altın aldı Dünya Altın Konseyi, merkez bankalarının altın alımlarının yılın ilk yarısında 483 ton ile rekor seviyeye çıktığını bildirdi.
REKLAMI KAPAT X