Seçim öncesi altın alacaklara kuyumculardan çağrı (Videolu)

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
26.05.2023 13:54

Kuyumcu Emre Öztürk, seçim öncesinde fiyatların sanal bir manipülasyon ortamında yükseldiğini iddia ederek, "Müşterilerimiz 28 Mayıs sonrasını bekleyebilirler" dedi.

Türkiye hafta sonunda yeniden sandık başına gitmeye hazırlanırken, altın piyasasındaki değişiklik vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Seçim öncesi piyasaların nasıl şekilleneceği akıllara takılırken, kuyumcu esnafı Emre Öztürk, vatandaşların alım yapmak için 28 Mayıs sonrasını bekleyebileceği yönünde tavsiyede bulundu.

Yüksek fiyatla alış yapmanın zarar doğurabileceğini söyleyen Öztürk, fiyatların yükseldiği biçimde tekrardan normale döneceğini öngördüğünü söyledi.

Fiyat artışının seçimle bir alakası olmadığını düşünen kuyumcu esnafı, fiyatların "sanal bir manipülasyon ortamında" yükseldiğini iddia etti.

Buna göre Öztürk konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle 14 Mayıs öncesinde bu fiyat artışı başlamıştı. Çünkü sanal bir ortam oluşturuldu. Piyasadaki hareketlilik dolar ve euroda zaten normal şartlarda seyrediyordu ama 14 Mayıs seçim hareketliliğiyle beraber sanal bir ortam oluşturuldu ve fiyatlar normalden daha aşırı bir şekilde yükselmeye başladı.

Tabii ki burada hem Merkez Bankası'nın tutumu ve serbest piyasadaki özellikle fiyat farklılıkları müşterilerin kafalarında sürekli soru işareti oluşturdu. Bilinmezlikle beraber de insanların ne yapacağı birazcık daha merak konusu oldu.

Bu sebeple serbest piyasadaki altın piyasası, televizyonda ve çarşıda gördükleriyle farklı olduğu için müşterilerin soruları ne yapılabileceğine döndü ve hızlı bir şekilde alım yapmaya başladılar. Tabii ki bu alım otomatikman burada bir manipülasyon oluşturdu ve fiyatların daha da hızlı bir şekilde yukarı yönelmesine yol açtı. Bu tamamen arz ve talep dengesi"

"Şu anda tamamen sanal bir manipülasyon ortamında fiyatların yükseldiğini görüyoruz"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun yaklaşmasıyla birlikte tekrardan hareketlilik yaşandığını aktaran Öztürk, fiyatların yükseldiği şekilde tekrardan normale döneceğini ve vatandaşların alım yapmak için 28 Mayıs sonrasını bekleyebileceğini şu sözlerle aktardı:

"Özellikle biz müşterilerimize şu tavsiyede bulunabiliriz, 28 Mayıs sonrasını bekleyebilirler. Çünkü bu fiyatlar nasıl bu şekilde yükseldiyse piyasa normale dönmeye başladığı zamanda fiyatlar normale dönecektir ve buna göre alım yapmalarını tavsiye ederiz. Çünkü alım yapmak tabii ki fiyatların yüksek fiyattan alışı ile beraber zarar doğurabilir.”

Tıklayın: Seçim öncesinde göstergeler altın fiyatlarını destekliyor

REKLAMI KAPAT X