WGC ve DMCC, yolcu yanında taşınan altının yasa dışı ticaretiyle mücadele için birlikte çalışacak

Okuma Süresi: 2 Dakika
WGC ve DMCC, yolcu yanında taşınan altının yasa dışı ticaretiyle mücadele için birlikte çalışacak
Doviz.com
23.11.2023 10:45

Dünya Altın Konseyi ile Dubai Çoklu Emtia Merkezi, yolcu yanında taşınan altının yasa dışı ticaretine karşı birlikte çalışma gerçekleştireceklerini duyurdu.

Dünya Altın Konseyi (WGC), yolcu yanında taşınan altının yasa dışı ticaretinin yarattığı zorlukları ele almak amacıyla Dubai Çoklu Emtia Merkezi (DMCC) ile iş birliği içinde stratejik bir girişim başlattığını duyurdu. Bu proje, sorumlu altın tedariki ve ticaretinde önemli bir boşluğu ele alarak uluslararası düzenlemeleri ve prosedürleri güçlendirmeye ve standartlaştırmaya çalışacak.

İki kuruluş birlikte yolcu yayında taşınan altının hem meşru hem de yasa dışı yönlerine ilişkin temel zorlukları belirlemek üzere bir grup sektör paydaşını bir araya getirecek ve elle taşıma yöntemlerinin rolüne odaklanarak yasa dışı altın ticaretinin ölçeği hakkında kapsamlı bir araştırma ve analiz yürütecek.

WGB yaptığı açıklamada, "Sonuç olarak elde taşınabilecek altın türlerini, kabul edilebilir kişisel sınırların tanımlarını ve standartlaştırılmış gümrük beyannamesi ve dijital takip süreçlerinin oluşturulmasını ele alacak bir dizi politika önerisi ortaya çıkacaktır" dedi.

Dünya Altın Konseyi Orta Doğu ve Kamu Politikaları Başkanı Andrew Naylor ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Altının büyük çoğunluğu resmi bir ağ üzerinden sorumlu bir şekilde alınıp satılsa da, elde taşınan altın yasa dışı ticarette rol oynamaktadır ve DMCC ile iş birliğimiz küresel altın piyasasının bütünlüğüne yönelik bu zorluğun ele alınmasında çok önemlidir. Bu aynı zamanda dürüstlük ve güveni geliştirmeye odaklanan stratejik Gold247 programımızın da önemli bir bileşenidir. Birlikte, mevcut zorlukların üstesinden gelen ve aynı zamanda altın ticaretinde daha güvenli ve sorumlu bir geleceğin yolunu açan bir çerçeve oluşturmayı hedefliyoruz."

DMCC Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Ahmed Bin Sulayem da konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Elde taşınan altın konusunda daha sıkı tedbirler alınması acil bir önceliktir. Bu girişimin dünyanın dört bir yanındaki meşru altın madenciliği toplulukları üzerinde yaratacağı olumlu etki ölçülemez. Bu, Dubai ve BAE'nin olumlu sektör reformlarını hayata geçirme konusundaki gerçek arzusunu ortaya koymasının en iyi örneğidir; dolayısıyla bu önemli konuda Dünya Altın Konseyi ile birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz."

REKLAMI KAPAT X