Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndaki (TOGG) AG Anadolu Grubu Holding ve Vestel Elektronik'in paylarının Türkiye Varlık Fonu ve Turkcell'e devrine ilişkin sözleşmeler imzalandı.
TOGG'da Anadolu Grubu ve Vestel'in payları TVF ve Turkcell'e geçiyor.
Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamalara göre AG Anadolu Grubu Holding, TOGG'daki yüzde 23'lük payının TOGG sermayesinin yüzde 11'ine karşılık gelen bölümünü Turkcell'e, yüzde 12'sine karşılık gelen bölümünü Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devretmek üzere sözleşme imzaladı. Vestel de TOGG'daki yüzde 23'lük payının tamamını Türkiye Varlık Fonu'na satma kararı aldı.
Anadolu Grubu paylarını 184 milyon euroya devredecek
AG Anadolu Grubu Holding'in açıklamasında, şirketin sahip olduğu TOGG sermayesinin yüzde 23'ünü temsil eden 1 milyar 665 milyon 550 bin 520 adet payın, TOGG sermayesinin yüzde 12'sine karşılık gelen 868 milyon 982 bin 880 adedinin Türkiye Varlık Fonu'na, yüzde 11'ine karşılık gelen 796 milyon 567 bin 640 adedinin ise Turkcell'e devredileceği bildirildi.
Konuya ilişkin imzalanan sözleşme kapsamında pay devir bedelinin kapanış tarihinde nakit olarak ödeneceği belirtilen açıklamada, pay devir bedelinin 184 milyon euro olarak belirlendiği aktarıldı.
Vestel'in yüzde 23'lük hissesinin tamamı Türkiye Varlık Fonu'na geçecek
Vestel Elektronik'in açıklamasında ise şirketin TOGG'un yüzde 23'lük payına karşılık gelen hisselerinin tamamını 184 milyon euro bedelle Türkiye Varlık Fonu'na satacağı belirtildi.
Açıklamada, satıştan elde edilecek fonun en az yüzde 90'ının, elde edilme tarihinden itibaren 30 gün içinde nakdi banka kredilerine ilişkin vadesi gelmiş borçların ödenmesinde kullanılacağı bildirildi.
Devirlerin tamamlanmasının ardından Togg'da Türkiye Varlık Fonu yüzde 35, Turkcell yüzde 34, BMC yüzde 23 ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yüzde 8 paya sahip olacak. Böylece en büyük iki ortağın toplam payı yüzde 69'a ulaşırken, şirketin kuruluşundan bu yana ortakları arasında yer alan Anadolu Grubu ve Vestel ortaklıktan çıkmış olacak.