Yaz döneminde gram altın nerede olur?: 7 kurum beklentisini açıkladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Yaz döneminde gram altın nerede olur?: 7 kurum beklentisini açıkladı
Doviz.com
24.05.2024 15:20

Pazartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan altın, haftanın son işlem gününde yükselse de haftalık bazda bu yılın en büyük kaybına hazırlanıyor. Peki kurumlar yaz döneminde gram altına yönelik ne bekliyor? İşte 7 kurumun gram altın beklentisi..

Altın, pazartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra ABD Merkez Bankasının (Fed) tutanaklarında görülen sıkılaşma yanlısı tutumun ardından faiz indirimi beklentilerinin azalmasıyla bu yılın en büyük haftalık düşüşüne yöneldi.

Buna göre ons altın 2325 dolara kadar geriledikten sonra haftanın son işlem gününde ons başına 2.339 dolar oldu. Ons altın ve dolar/TL ile hesaplanan gram altın ise 2407 liraya kadar indikten sonra 2425 liradan fiyatlandı. Gram altın pazartesi günü 2540 liraya kadar çıkmıştı.

Son gerilemesine rağmen altın, merkez bankası alımları, Asya'daki güçlü talep ve Ukrayna ile Orta Doğu'daki çatışmalar nedeniyle bu yıl hâlâ yüzde 10'un üzerinde primli fiyatlanıyor.

UBS Group ise faiz oranlarının düşeceği ve bunun altın destekli Borsa yatırım fonlarına girişleri artıracağı beklentileri üzerine yıl sonu altın tahminini yüzde 4 artırarak ons başına 2.600 dolara yükseltti.

Analistler Wayne Gordon ve Giovanni Staunovo ise son gerilemelerin "nispeten kısa ömürlü" olması nedeniyle yatırımcıların düşüşlerde 2.300 dolar civarında alım yapabileceğini söyledi.

Gram altında tahminler ne yönde?

Ekonomist Dergisi ise 7 kurumun gram altın için tahminlerini sıraladı.

7 kurumun yaz döneminde gram altın için tahminleri şöyle oldu:

Kaynak: Ekonomist

İLGİLİ ANALİZ Ons altında yükselen kanal yapısının önemi Bir yatırım aracının teknik grafiğini izlerken, oluşabilecek teknik yapıların farkında olmak yatırımcıya önemli avantajlar sunabilir. Ons altında oluşan yükselen kanal yapısı da avantaj sunabilecek yapılardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
REKLAMI KAPAT X