Acil likidite hamlesine rağmen Credit Suisse %10'u aşan değer kaybı yaşıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Acil likidite hamlesine rağmen Credit Suisse %10'u aşan değer kaybı yaşıyor
Doviz.com
17.03.2023 15:23

Credit Suisse hisseleri, İsviçre Merkez Bankası'ndan 54 milyar dolara kadar borç alınacağının açıklamasına rağmen bir önceki seansta sert yükseliş kaydettikten sonra cuma günü %10’u aşan değer kaybı yaşıyor.

Credit Suisse'in hisseleri, İsviçreli yetkililerin likidite desteği sağlama sözü vermelerinin ardından çarşamba günü tüm zamanların en düşük seviyesinden %18 yükselmişti.

Ancak, yatırımcıların bankacılık krizinin etkilerini değerlendirmeye devam etmesi sebebiyle cuma günü hisselerde düşüş yeniden ivmelendi.

Daha önce bankanın en büyük yatırımcısı olan Suudi Ulusal Bankası, yasal gereklilikler nedeniyle bankaya daha fazla nakit sağlamayacağını açıklamıştı.

Bu gelişmenin öncesinde ise Credit Suisse'in 2022 yıllık raporunda, finansal raporlama üzerindeki iç kontrollerde görülen önemli zayıflıklara atıfta bulunularak, müşteri çıkışlarının henüz engellenemediği belirtilmişti. Bu gelişmeler ise küresel çaptaki endişelerin artmasına yol açmıştı

Credit Suisse'in yönetimindeki varlıklarda büyük çıkışlar hala sürerken, tahvil sahiplerini bir şirketin temerrüde düşmesine karşı sigortalayan kredi temerrüt swapları ise bu hafta yeni rekor seviyelere yükseldi.

CDS primlerindeki yükseliş ise hisse senedinde düşüş yaşanmasını destekleyerek, küresel çapta bankacılık krizi endişelerini yeniden artırdı.

Etiketler: Credit Suisse SNB CDS
REKLAMI KAPAT X