Apple hisseleri üretimde kesinti beklentisiyle düştü

Okuma Süresi: 1 Dakika
Apple hisseleri üretimde kesinti beklentisiyle düştü
Doviz.com
28.11.2022 16:58

Apple hisseleri, Çin'de artan gerginlikler neticesinde üretimde daha büyük bir kesinti yaşanabileceği endişesiyle, vadeli işlemlerde %2'e yakın düşüş gösterdi.

Dünyanın en büyük iPhone fabrikası olan Foxconn tarafından işletilen fabrikada, ülkedeki işçi huzursuzluğu ve artan Covid-19 vakaları nedeniyle kasım ayı sevkiyatlarında bir miktar daha düşüş görülmesi bekleniyordu. Ancak Çin’de protestoların hızlanması tedirginlikleri de daha fazla artırdı.

JP Morgan analistleri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Zhengzhou tesisinde normal üretim seviyesine dönülmesindeki gecikmelerle ilgili devam eden zorluklar, önümüzdeki aylarda arz-talep dengesine ulaşılma hızını da sınırlayabilir." dedi.

Analistler ayrıca, Pro modelleri için teslim sürelerinin Çin dışındaki yerlerde de yüksek kaldığını ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki müşterilerin iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinin eve teslim edilmesi için yaklaşık 33 gün beklediğini belirtti.

Ayrıca, üretimle ilgili sorunlar nedeniyle bu yıl 6 milyon iPhone’un üretiminde daha aksama olması beklendiği ifade edildi.

Apple ise konuyla ilgili yorum talebine yanıt vermedi.

Wall Street analistleri ise, Apple'ın üretim kesintileri nedeniyle bir miktar daha hacim kaybedebileceğini belirtti.

Wedbush Securities analistleri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Birimlerin en az %5'inin etkilenmesini ve ilk çeyrekte bu etkilenme oranının potansiyel olarak %10'a kadar çıkmasını bekliyoruz.” dedi.

Apple hisseleri, Nasdaq Bileşik endeksindeki %2'lik kazanca kıyasla, üretim sıkıntıları nedeniyle kasım ayında %3,4 düşüş gösterdi.

Etiketler: AAPL Foxconn iPhone 14 Çin
REKLAMI KAPAT X