Apple'ın piyasa değeri Alphabet, Meta ve Amazon'un toplam değerini aştı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Apple'ın piyasa değeri Alphabet, Meta ve Amazon'un toplam değerini aştı
Doviz.com
04.11.2022 15:31

Apple'ın piyasa değeri, çarşamba günkü seans sonunda Alphabet, Meta ve Amazon'un toplam piyasa değerini aştı.

Analistler, Apple’ın piyasa değerinin diğer üç şirketin toplam değerinin üzerine çıkmasını, beklentileri karşılayamayan üç büyük teknoloji şirketinin hisse senetlerinde meydana gelen değer kayıplarına bağladı.

Geçtiğimiz ay; Alphabet %9,1, Amazon %18,5 ve Meta ise %33,3 değer kaybederken, Apple'ın hisseleri %4,9 artış göstermişti.

Hisselerde yaşanan geri çekilmenin etkisiyle Meta'nın değeri 2016'dan bu yana ilk kez 300 milyar dolar değerinin altına düşerken, Amazon'un değeri Nisan 2020'den bu yana ilk kez 1 trilyon dolar değerinin altına düştü.

Alphabet, Meta ve Amazon'un toplam piyasa değeri çarşamba günkü seans sonunda 2,306 trilyon dolara ulaşırken, Apple'ın piyasa değeri bu üç şirketin toplam değerini aşarak 2,307 trilyon dolar oldu.

Perşembe günü içerik üreticisi Joseph Carlson konuyla ilgili Twitter hesabından bir karşılaştırma paylaştı.

Yaptığı karşılaştırmada, dört şirketin serbest nakit akışlarını (FCF) inceleyen Carlson, Apple'ın üçüncü çeyrekteki serbest nakit akışının 20 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirtti. Ayrıca, Google'ın 16 milyar dolar, Meta'nın 0,3 milyar dolar ve Amazon'un ise eksi 5 milyar dolar serbest nakit akışına sahip olduğunu söyledi.

Carlson konuyla ilgili, "Elbette tek bir çeyrek resmin tamamını göstermiyor ancak Apple devasa bir FCF yayınladı. Diğer şirketlerin serbest nakit akışları ise öyle değil." değerlendirmesinde bulundu.

Alphabet, Meta ve Amazon'un 2021 yılındaki toplam değeri ise 4,410 trilyon dolar değerindeyken, Apple’ın piyasa değeri yalnızca 2,913 trilyon dolar seviyesindeydi.

Etiketler: AMZN meta GOOGL AAPL
REKLAMI KAPAT X