Asya – Pasifik Borsaları Günü Kayıpla Kapattı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Asya – Pasifik Borsaları Günü Kayıpla Kapattı
Doviz.com
03.04.2018 17:42

Asya-Pasifik bölgesinde endeksler Salı gününü kayıpla kapattılar. Dün,  ABD  borsalarındaki temel endekslerin, teknoloji hisselerine gelen yoğun satışlar  ve Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşlarının etkisiyle  ortalama %2,5 kayıpla kapanması global piyasalardaki yatırımcıların risk iştahını azalttı. 

 

Japonya’da Nikkei 225, %0,5 kayıpla günü kapatırken, çip üreticlerinin hisseleri ortalama %2,5 değer kaybetti.  Paskalya tatili sonrasındaki ilk işlem gününde,  Hong Kong’da Hang Seng endeksi,  günü %0,3 artışla kapattı.

 

Çin ve ABD arasında ticaret savaşları başlaması olasılığı  ve ABD yönetiminin teknoloji şirketlerine yeni düzenlemeler getirme düşüncesi bölgedeki hisse senetlerine de baskı yaptı.  Çin’in karşı bir hamleyle ABD’den ithal edilen malların gümrük vergisi uygulayacağını açıklamasından sonra dikkatler ABD yönetiminin  konuyla ilgili bu hafta yapacağı açıklamaya odaklandı.  Piyasalarda, iki ülke arasındaki gerilimin ABD’nin vereceği yanıta göre şekilleneceği görüşü hakim.

 

Çin’de Şanghay Bileşik endeksi %0.84, Şenzen Bileşik endeksi ise % 0,78 kayıpla günü tamamlarken,    Güney Kore’de Kospi endeksi  %0,07 geriledi.     Avustralya’da ise S&P/ASX 200 endeksi Paskalya tatilinden sonraki ilk işlem gününde %0,1 geriledi.    Avustralya Merkez Bankası (The Reserve Bank of Australia) Salı günü yaptığı para politikası toplantısının ardından %1,5 olan faizileri değiştirmediğini açıklarken ve faizleri  ne zaman artırmaya başlayacağına dair bir ipucu   vermedi.

 

Asya -Pasifik endeksi MSCI AC günü %0,15 kayıpla kapatırken, dolar /yen paritesi %0,40 düşüşle 105,90 yene geriledi.  10 yıl vadeli ABD devlet tahvillerinin getirisi ise bir önceki güne göre artış kaydederek %2,717’den %2,7389’ a yükseldi. 

REKLAMI KAPAT X